123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

MONACObet-Liga: Sokkoló vereség a Miava ellen, pont nélkül tér haza a KFC

Radványi Miklós a Dlubáč – Bayemi, Ožvolda, Šimko (C), Šmehyl, Adamec, Németh, Pastorek, Kmeo, Sylvestr, Voleský összeállítású csapatot küldte pályára.

Németh már a 2. percben begyűjtött egy sárgalapot. Az első 20 percben a hazaiak voltak inkább aktívabbak, de nem tudtak áttörni a komáromiak védelmén. A 22. percben azonban az addig veszélytelen támadási kísérletekből megszületett az első miavai gól, Flamik volt a gólszerző.

A bekapott gól kissé felrázta a komáromiakat, nagyobb nyomás alatt tartották az ellenfelet, a 39. percig azonban nem láthattunk érdemi helyzetet. Ekkor Šimko továbbtolt labdája Žákech kapusnál landolt, bár leshelyzet miatt az esetleges gól is érvénytelen lett volna.

Néhány perccel később ismét a hazaiak voltak veszélyesek, de csak a kapufáig jutottak.

A második játékrészt kettőscserével kezdte Radványi Miklós. Pastorek helyére Turčák, Kmeo helyére pedig Nagy állt be. A következő nagyjából negyed órában röpködtek a sárgalapok - a hazaiak hármat, a komáromiak pedig kettőt gyűjtöttek be (53. Šmehyl, 61. Voleský már a pályán kívül).

Radványi Miklós a szokásosnál kicsit korábban, az 59. percben újabb cserét kért - Voleský helyére Tóth Gábor állt be, hátha sikerül kissé felrázni a támadószekciót.

A miavai gárda láthatóan jól felkészült a komáromiakból, nem adtak esélyt igazi helyzetek kialakítására, a lilák nem tudták nyomás alá helyezni a hazaiakat.

A 76. percben egy gyors ellentámadásból kishíján gólt szerzett a Spartak, de Vlasov keresztlövése a kapufa mellett száguldott el.

A mérkőzés vége felé adódott néhány komáromi helyzet, de rendre a kapusnál, vagy a kapufa mellett landolt a labda, a 86. percben pedig Bayemi egyenlítő gólnak szánt lövése a kapufáról pattant vissza a pályára.

A hazaiak ebből fordulva a 87. percben megszerezték második góljukat - a komáromi védők nem érkeztek visszazárni a támadásból. Sow először Ožvoldával ütközött a levegőben, minek után a komáromi játékos a földön maradt, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot. A csereként beálló miavai játékos könnyedén ment el Dlubáč mellett, és a visszaérő Adayilo sem tudta már megállítani. 2-0.

Az ötperces ráadásban már komolyabb helyzeteket nem láttunk, így a találkozó a hazaiak 2:0-ás győzelmével ért véget.

A komáromiakat üldöző Eperjes vasárnap Somorján lép pályára, és ha ott nem tud pontot szerezni, abban az esetben megmarad a komáromiak előnye. Egy somorjai vereség azonban azt jelentené, hogy már csak egypontos előnyük lenne a második Tatran előtt.

Spartak Myjava - Komáromi FC
2-0
Gólok: 22. Flamik, 87. Sow. Sárgalapok: 17. Sylla (MYJ), 52. Čurik (MYJ), 53. Castellano (MYJ), 57. G. Halabrín (MYJ) – 2. Németh (KFC), 32. Pastorek (KFC), 53. Šmehyl (KFC), 61. Voleský (KFC). Játékvezetők: Malárik – Štrbo, Hrmo. Nézők: 469.

Jövő héten szombaton a komáromiak Somorja ellen folytathatják a pontvadászatot Vágsellyén, majd négy nappal később Vágbeszterce ellen lépnek pályára idegenben.

Körkép.sk