123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

II. Liga: Megkezdte a felkészülést a KFC, ismertek a felkészülési mérkőzések időpontjai is

Mint ismert, a komáromiak egy remek ősz után hétpontos előnnyel vezetik a tabellát a második helyen álló FC Tatran Prešov előtt, miközben tízpontos az előnye a harmadik Pozsonyligetfaluval szemben.

Hajtman Zoltán, a KFC alelnöke a felkészüléssel kapcsolatban elárulta, hogy az őszi keret kezdte meg a munkát két játékossal kibővítve. Mint fogalmazott, nem terveznek komolyabb változásokat a keretben, 2-3 játékos távozására ill. érkezésére lehet számítani.

Mint ismertette, azok is megkezdték a munkát a kerettel, akik a szezon végén kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtak. Ez mindenképp jó hír, hisz több olyan alapember is kiesett az ősz végére, akikre általában kezdőként számított Radványi Miklós.

A komáromiak hazai környezetben készülnek, egyelőre nincs tervben külön edzőtábor. Nyolc felkészülési mérkőzéssel számol a stáb, melyek között szlovák, magyarországi és cseh ellenfelek is vannak. Radványi Miklósék idén is különböző erősségű és különböző játékstílust képviselő csapatokat válogattak össze ellenfélként.

A magyarországi csapatok között NB II-es és NB III-as csapatokat is találunk, két szlovák ellenfelük közül az egyik a III. ligában, a másik pedig a Niké Ligában szerepel, emellett egy cseh másodosztálybeli csapattal is összemérik majd tudásukat a komáromiak.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, most is idegenben játsza legtöbb felkészülési mérkőzését a KFC. Csupán az első meccset rendezik "hazaiként", mikor Vágsellye csapatát fogadják Dél-Komáromban.

A bajnoki mérkőzésekkel ellentétben a felkészülési mérkőzésekre nem tervezik szurkolói busz indítását a komáromiak.
A lilák március 2-án, Liptószentmiklós ellen, idegenben kezdik meg a tavaszi pontvadászatot a szlovák országos másodosztály 18. fordulójában.


Körkép.sk