123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

II. Liga: Három komáromi játékos a liga legjobb tizenegyében, Šimko kapta a legtöbb szavazatot a vezetőedzőktől

A Sportnet hagyományosan megszólította a II. liga vezetőedzőit, hogy állítsák össze a szerintük legjobb kezdő tizenegyet a bajnokság játékosaiból.

Csupán egyetlen játékos volt, akit mind a 16 edző megnevezett, ő pedig a komáromiak csapatkapitánya, Martin Šimko, aki védő létére 6 gólt is szerzett az eddigi 17 bajnokin. Ezzel ő a csapat második legjobb góllövője jelenleg.

Homonna, Puhó és Igló ellen is az ő gólja döntött a három pont sorsáról, egyike annak a két komáromi játékosnak, akik mind a 17 bajnokit végigjátszották az idényben.

A TOP11 összeállításánál az edzők döntése szerint kilenc játékos helye egyértelmű, az utolsó két pozícióra azonban három jelölt maradt, közülük azok kerültek be a legjobbak közé, akik több gólt rúgtak.

A II. liga őszi idényének álomcsapata a vezetőedzők szavazatai alapján

2023/2024

Kapus: Maksym Kuchynskyi (Eperjes-Prešov, 7 szavazat)

Védők: Martin Šimko (Komárom, 16 szavazat), Dušan Kucharčík (Vágbeszterce-Považská Bystrica, 4 szavazat), Šimon Šmehyl (Komárom, 6 szavazat)

Középpályások: Peter Mazan (Garammente-Pohronie, 4 szavazat), LukᚠGašparovič (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 12 szavazat), LukᚠSlávik (Vágbeszterce-Považská Bystrica, 14 szavazat), Németh Tamás (Komárom, 12 szavazat)

Támadók: Patrik Danek (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 9 szavazat), Jozef Dolný (Eperjes-Prešov, 13 szavazat), LukᚠLetenay (Puhó-Púchov, 15 szavazat).

Csere: Filip Oršula (Pozsonyligetfalu-Petržalka, 4 szavazat).

Érdemes megnézni, hogy hogy szavazott Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője. "Álomcsapatában" jelenleg négy komáromi játékos található.

Maksym Kuchynskyi (Prešov) – Filip Oršula (Petržalka), Dominik Špiriak (Komárno), Martin Šimko (Komárno), Richard Župa (Prešov), LukᚠSlávik (Považská Bystrica), Tamás Németh (Komárno), Dan Ožvolda (Komárno), Samuel Gladiš (Prešov), Jozef Dolný (Prešov), LukᚠLetenay (Púchov).

A többi edző szavazása itt érhető el.

Mint ismert, a KFC 17 forduló után 44 ponttal vezeti a tabellát, és ha sikerül megtartania őszi jó formáját, úgy nyáron akár a Niké Ligában szerepelhet már a Radványi-legénység.

Körkép.sk, sportnet.sme.sk