123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Szépen halad a komáromi stadion felújítása

A KFC évekig tartó huzavona után idén májusban, az utolsó hazai bajnoki mérkőzések után kezdte meg a Városi Stadion felújítását, átépítését. Bár sokan egyszerűen egy új stadion építéséről beszélnek, valójában a jelenlegi komplexum felújítására és bővítésére kerül csak sor.

Az eredeti terveknek megfelelően megkezdték a pálya megemelését, a főtribünről is eltűntek már a műanyag székek, hogy később újak kerülhessenek helyükre.

Az új komplexum UEFA 3-as besorolású létesítmény lesz fűtött pályával, stadionmegvilágítással, nagyjából 5000 férőhellyel, mely a későbbiekben akár bővíthető is.

A tervek szerint a felújítás az új lelátók megépítése után a stadion főépületének átépítésével zárul majd.

Baráth György klubelnök, a Komáromi Városi Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy ha tartani tudják az eddigi iramot, remélhetőleg a tervezettnél korábban kész lesznek, így a következő bajnoki idényt már hazai pályán élvezhetné a komáromi futballszerető közönség.

https://korkep.sk/cikkek/sport/2023/07/01/kfc-radvanyi-elegedett-az-igazolasaikkal-megkezdik-a-jatekosok-komolyabb-terheleset/

Addig is a KFC felnőtt csapatának Vágsellyén lesz átmeneti otthona. A több utazás és az ezzel járó esetleges logisztikai problémák ellenére Radványi Miklós vezetőedző bízik abban, hogy játékosai megfelelően kezelik majd a helyzetet, és továbbra is hozzák a tőlük megszokott jó eredményeket.

A KFC egyébként már most hétvégén, július 29-én megkezdi a bajnokságban való szereplést. Elsőként Homonna ellen lépnek majd pályára.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7Uvfc6ufaM

https://korkep.sk/cikkek/sport/2023/07/06/ii-liga-ismert-a-kfc-programja-idegenben-kezdik-es-zarjak-az-idenyt-a-komaromiak/

Körkép.sk