123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Döntetlennel kezdte a felkészülést a Komáromi FC

A komáromiak elsőként kapusposzton erősítenek. A klub a mindössze 22 esztendős Filip Dlubáč igazolását jelentette be múlt héten. A fiatal hálóőr Zólyombrézón nevelkedett és Tőketerebes csapatát erősítette idáig.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyolc felkészülési mérkőzést terveztek be a komáromiak. Elsőként az NB I-ből kieső Vasas FC otthonába látogattak el. A szerda délben zajló mérkőzésen az első helyzet a komáromiaké volt. A 6. percben Bayemi adta élesen középre a labdát Ganbayarnak, aki ollózó mozdulattal lőtt kapura, a Vasas kapusa azonban magabiztosan hárított.

Nem kellett sokáig várni az első gólra sem. Bréda kapus átívelte a teljes mezőnyt, amire Adayilo mélységből megindult, majd az utolsó pillanatban Jova mellett az üres kapuba gurította a labdát (0-1).

Néhány perccel később Bayemi próbálkozott meg egy 25 méteres lövéssel, de nem talált kaput. A 30. percben szabadrúgáshoz jutott a KFC, Šmehyl középre tartó lövését azonban a Vasas védői kifejelték.

A 35. percben kishíján gólt kaptak a vendégek, Bréda kirúgását Novothny blokkolta, majd centikkel a kapu mellé lőtt.

A félidőben csupán egy cserét hajtott végre Radványi Miklós, Špiriak helyére Puska állt be. A hazaiak aktívabban kezdték meg a második játékrészt. Először Urblík lőtt a kapu mellé 24 méterről, majd Holender gurította vissza a labdát Urblíknak, aki kapura lőtt, de lövését a KFC védői blokkolták.

10 perccel később ismét a Vasasnak volt komolyabb helyzete, de Kapornai a felső kapufára fejelte a labdát.

60 percnyi játék után Bayemi helyére Volesky, Druga helyére pedig Prachar érkezett. A 64. percben ismét a Holender-Urblík páros veszélyeztetett - ezúttal Holender találta el a kapufát.

A 65. percben azonban már megszerezték az egyenlítő találatot a hazaiak - Girsik remek indítása után Ihrig-Farkas tette adott középre és az érkező Kapornai a kapu közepébe lőtt (1-1).

A 72. percben újabb cseréket hajtott végre Radványi Miklós - Straka, Eckl és Tóth érkeztek a pályára. Négy perccel később Druga lehetett volna eredményes, de a rövid sarokra tartó lövését Uram kitolta. Egy perccel a mérkőzés vége előtt még Druga tette ki a labdát Horodniknak, beadását viszont blokkolta a Vasas játékosa.

A játékvezető még egy percet hosszabbított, de ez az eredményen már nem változtatott.

Vasas SC - Komáromi FC
1-1


Vasas: Jova - Ódor, Hidi M, Szivacski, Papp - Berecz, Rab, Hinora - Cipf, Novothny, Radó. Cserék: Uram, Bánfalvi G., Sztojka, Ihrig-F., Holender, Kapornai, Szilágyi, Baráth, Girsik, Deutsch, Urblík, Zimonyi, Szalai, Faragó, Puskás, Farkas. Vezetőedző: Desits SzilárdKFC: Bréda, Daniel, Šimko, Šmehyl, Ganbayar, Ožvolda, Németh, Bayemi, Antal, Špiriak, Voleský. Cserék: Dlubáč, Horodník, Straka, Knesz, Tóth, Puska, Kiril, Eckl, Pastorek, Prachar, Druga. Vezetőedző: Radványi Miklós
Körkép.sk, vasasfc.hu