123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Otthon maradt a három pont, kiütötte Somorját a Komáromi FC

Jól kezdtek a komáromiak, Miroslav Antal révén már a 8. percben megszerezték a vezetést. A 23 éves csatár, aki télen érkezett Komáromba, most talált be először lila mezben. Az első félidő már nem hozott újabb komolyabb helyzeteket.

A második játékrészben aztán néhány perc alatt sokkolták a komáromiak a vendégeket: a 48. percben Druga talált be, majd mire észbe kaphattak volna a somorjaiak, Antal duplázott, innen pedig nem is volt kérdéses, hogy kié lesz a mérkőzés végén a három pont.

Bár volt két-három somorjai próbálkozás, Bréda kapus és a komáromi védők probléma nélkül védték a hazai hálót. A másik oldalon viszont a somorjaiak jóformán a szerencsének köszönhetik, hogy nem kaptak nagyobb zakót. Míg a vendégeknek 4 kapura tartó lövésük volt 90 perc alatt, addig a hazaiaknak 9, nem számítva azokat a próbálkozásokat, amelyek bár ígéretesek voltak, végül nem jutottak el a kapuig.

Nem is csoda, hogy a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott Radványi Miklós, aki kiemelte, hogy örül annak, hogy Antal megszerezte első góljait a KFC színeiben, és bízik abban, hogy most már meg tudja majd mutatni kvalitásait a játékos.

Győzelmével a KFC sikeresen megerősítette pozícióját a tabella 3. helyén Eperjes és Kassa mögött, 9 ponttal lemaradva a listavezetőtől.

A lilákra egy kisebb pihenő vár, majd igényes egy hét: legközelebb április 1-jén lépnek pályára az MSK Zsolna csapata ellen, ismét hazai pályán, majd április 5-én Pozsonyligetfalura utaznak, 8-án pedig Tőketerebesre.


Körkép.sk/KPA