123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Sorsoltak a Slovnaft Cup-ban, a tavalyi bajnok látogat Komáromba

Valóra vált Radványi Miklós kívánsága, miszerint szeretné, ha újabb Fortuna Ligás csapattal mérkőzhetne meg csapata a kupában való továbbjutásért. Kedden délelőtt a lebonyolító Szlovák Labdarúgó-szövetség sorsolásán nem is akármelyik csapattal, egyenesen a tavalyi kupagyőztes Nagyszombattal párosította össze Fortuna a KFC-t.

Mint ismert, a negyeddöntőbe négy fortunaligás - Spartak Nagyszombat, mint címvédő, AS Trencsén, MFK Tatran Liptószentmiklós, MFK Szakolca - és három másodosztálybeli csapat - Komáromi FC, 1. FC Tatran Eperjes, STK Somorja - jutott be. Az utolsó, nyolcadik hely sorsa még nem dőlt el, miután a Besztercebánya - Slovan találkozót még nem játszották le.

A sorsolás során kiderült, hogy a címvédő Spartak abba a Komáromba látogat, ahol tavaly a DAC és Nagymihály, idén pedig Aranyosmarót is elvérzett. Liptószentmiklós Szakolcát, Eperjes pedig Trencsént fogadja majd. Somorjának pedig a Besztercebánya-Slovan párharc győztese jut.

A sorsolás érdekessége, hogy ezúttal mind a három másodosztálybeli csapat hazai környezetben próbálhatja meg kivívni a továbbjutást, így komoly futballünnepre készülhetnek februárban a komáromiak.

A negyeddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapja 2023. február 28., 14:00. A finálét jövő tavasszal a nagyszombati Anton Malatinský Stadionban bonyolítják majd le.

https://korkep.sk/cikkek/sport/2022/11/08/slovnaft-cup-fantasztikus-eredmeny-negyeddontos-a-komaromi-fc/

Slovnaft Cup - negyeddöntő


KFC Komárno - Spartak Trnava

MFK Tatran Liptovský Mikulᚠ- MFK Skalica

1. FC Tatran Prešov - AS Trenčín

ŠTK Šamorín - MFK Dukla Banská Bystrica / ŠK Slovan BratislavaA Komáromi FC idén is a második fordulóban kapcsolódott be a kupaszereplésbe. Először Nádszegre látogattak, ahol 7:1-es győzelmet arattak, majd Nagyölveden léptek pályára, ahol hasonlóan szép, 6:1-es komáromi győzelem lett a végeredmény. A negyedik fordulóban a másodosztály élbolyában szereplő FC Kassa volt Radványiék ellenfele. Itt izgalmas végjátékban sikerült idegenben 3:2-re megverni a keletieket.

Első hazai kupameccsét idén a nyolcaddöntő során játszotta a KFC, mikor is a Fortuna Ligában szereplő FC ViOn Aranyosmarót látogatott a komáromi Városi Stadionba. Az élvonalbeli csapatnak végül egy 2:0-ás vereséggel és a kupából való kiesés tudatával kellett hazatérnie.

A Komáromi FC ezzel története során először harcolta ki a negyeddöntős kupaszereplést - tavaly a legjobb 16 között búcsúztak Zsolna ellen.

A teljes sorsolás itt tekinthető meg:

https://youtu.be/3V-OmyRz1OEKörkép.sk/KPA