123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

II. Liga - A sereghajtótól szenvedett vereséget a Komáromi FC

Az első játékrészben mindkét csapatnak megvoltak a maga helyzetei, a KFC-nél láthatóan még mindig akadnak gondok a befejezéssel. A 14. percben akár büntetőt is ítélhetett volna a játékvezető a récsei csapatnak, miután Špiriak láthatóan visszahúzta támadójukat. A 45. percben aztán kishíján összehoztak a hazaiak egy öngólt, de a labda végül épphogy a felső léc felett szállt el.

Radványi Miklós rögtön egy duplacserével indította a második félidőt. Špiriak helyére Mészáros András, Tóth Tibor helyére pedig Adayilo érkezett.

A komáromi gárda megpróbálkozott néhány támadással, de a tizenhatoson belül ezek mind befulladtak. A 64. percben Mészáros nagyjából 8 méterről nem tudott mit kezdeni a labdával, Štepanovský szép lövését pedig a hazai kapus ütötte ki bravúrosan.

Néhány perccel később ismét rezgett a léc a komáromiak védelmi vonalán - Šmehyl térden találta Lörinczet, szerencsére a labdát célozta, így ismét elmaradt a büntető. A 77. percben nem sok híján sikerült a csereként pályára lépő Ganboldnak gólt szerezni, a récsei kapus azonban parádésan védett. A másik oldalon ellenben Lörincz egy perccel később megszerezte a vezetést a Récsének.

Radványi Miklós újabb gyors duplacsere mellett döntött, Horodník és Štepanovský helyére Šurnovský és Matič érkezett.

A 82. percben ismét komoly récsei helyzetet láthattunk, Bréda azonban kiütötte a labdát. A 87. percben Šimko lehetett volna a KFC-s pont megmentője, de épphogy csak a kapu fölé fejelt. Németh két perccel későbbi megpattanó lövését is kifogta Žákech. Ezzel pedig elúszott a komáromiak esélye a pontszerzésre.

A récseiek győzelmükkel három helyet javítottak a tabellán, míg Komárom a harmadik helyét tartva négy ponttal marad le a második helyen álló Kassa mögött.

FK Récse - KFC Komárom
1:0
gól: 78´ Lörincz

KFC: Bréda M., Špiriak D. (46. Mészáros A.), Varga P., Szöcs L.(c), Horodník M. (80. Šurnovský P.), Šmehyl Š. (72. Ganbold G.), Šimko M., Tóth T. (46. Daniel S.A.), Štepanovský P. (80. Matič G.), Németh T., Bayemi Ch.E.N.
Edző: Radványi M.,
Sárgalap: Horodník M., Šmehyl Š., Németh T.,

A komáromi gárda legközelebb október 29-én, idei utolsó hazai bajnokiján javíthat Vágbeszterce csapata ellen. A találkozó 14:30-kor kezdődik. Ősszel még két mérkőzést abszolválnak a lilák a téli szünet előtt - először november 5-én Eperjesen, majd november 11-én Garamszentkereszten lépnek pályára.Körkép.sk/KPA