123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Magabiztos győzelemmel tartott otthon három pontot Komárom

Ennek szellemében rögtön a mérkőzés elejétől uralták a pályát. Már az ötödik percben megszerezhették volna a vezetést a hazaiak, mikor Šmehyl szöglete az egyik védőről majdnem a kapuban kötött ki. Az első gólt végül büntetőből szerezték meg a komáromiak, melyet Štepanovský érvényesített magabiztosan a 24. percben. Egy perccel később egy óriási miavai védőhibát kihasználva tovább növelhették volna előnyüket a hazaiak, ám ekkor még Bayemi nem csak a kapus, hanem a kapu felett is átemelte a labdát.

Nem kellett azonban sokat várni, hogy kiküszöbölje a csorbát - a 30. percben egy hosszú indításból átvett labdával a tizenhatoson belülről gyönyörűen a rövid felső sarokba lőtte a labdát - 2:0.

Nem álltak le Radványi Miklós védencei. A mérkőzés végéig temérdeknyi helyzetet alakítottak ki, gólt szerezni azonban már nem tudtak. Így maradt az állás 2:0, a három pont pedig otthon maradt Komáromban.

A mérkőzés után Németh Tamás és Miloslav Bréda is értékelte a találkozót.

Örülünk, hogy a három pont itthon marad. Az utolsó két meccs nem úgy sikerült, ahogy terveztük, ezért szerettünk volna javítani. Itt volt rá az alkalom, hazai pályán egy jó ellenfél ellen, aki ellen megtaláltuk azokat a réseket, azokat a helyeket, ahol meg tudtuk törni őket és lőttünk két gólt. Illetve még kidolgoztunk sok-sok helyzetet, amiből kettőt még be kellett volna, illő lett volna berúgni. (...) Jobban kijöttek a dolgok, mi kontrolláltuk az egész meccset szinte, úgyhogy örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot."

nyilatkozta Németh Tamás a klub videócsatornáján.

Miloslav Bréda kiemelte, hogy becsületesen felkészültek a Miava elleni találkozóra, miután az ellenfél közel állt hozzájuk a tabellán, így szerettek volna kicsit eltávolodni az őket követő csapatoktól.

"Szerencsére még az elején lőttünk két gólt, adhattunk volna egy harmadikat is. Kár érte. A félidőben mondtuk, hogy adnunk kellene még egy gólt, ki kell majd nyílniuk, így ha ott lesz a lehetőség, azt kihasználjuk. Lehetőségek voltak, kár, hogy nem használtuk ki őket. Kicsit korábban befejezhettük volna, de hál' Istennek megtartottuk a 2:0-át, a pontok itthon maradtak."
értékelt a komáromiak kapusa.

A komáromiak ezzel a győzelemmel 13 forduló után 23 pontot szerezve a tabella harmadik helyén állnak. A lilák legközelebb október 23-án, idegenben lépnek pályára az FK Récs Pozsony ellen.


Körkép.sk/KPA