123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Slovnaft Cup: A legjobb 16 között a Komáromi FC

Slovnaft Cup: A legjobb 16 között a Komáromi FC

A szlovák országos másodosztály vezetője a találkozó favoritjaként fogadta a komáromiakat, a lilák azonban már az előző idényben is megmutatták, hogy a náluk erősebbnek tartott csapatokat is ki tudják ejteni.

Az első félidőben egyértelműen a kassaiak voltak jobbak. Már a 8. percben megszerezték a vezetést Landing Sagna találatával. A 37. percben gyakorlatilag a semmiből egyenlítettek a komáromiak Tóth Gábor révén. Óriási védelmi hibát használtak ki a lilák.

A második játékrészt egy gyors kassai gól indította és sokáig úgy tűnt, hogy nem talál fogást a hazaiakon a Radványi-legénység. Negyed órával a mérkőzés vége előtt még mindig a hazaiak vezettek, és nem úgy tűnt, hogy fordítani tud a KFC.

A 76. percben Martin Šimko aztán visszahozta a játékba a komáromiakat. Három perccel a rendes játékidő vége előtt pedig egy gyönyörű Adayilo-Bayemi összjátékból megszületett a komáromi vezető gól, mely a továbbjutó sorsát is eldöntötte.

3:2-es komáromi vezetésnél kissé elszabadultak az indulatok is a pályán. A hazaiak láthatóan nehezen viselték, hogy gyakorlatilag az utolsó percekben foszlott szét a kupaszereplésről szőtt álmuk. Végül négy perces hosszabbítás után lefújta a mérkőzést a játékvezető, így a komáromiak lesznek ott a legjobb 16 között a Slovnaft Cup következő fordulójában.

FC Kassa - Komáromi FC 2:3 (1:1)
gólok: 8. L. Sagna, 47. Turčák ill. 37. Tóth G., 76. M. Šimko, 87. Bayemi


Körkép.sk/KPA