123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Magabiztos komáromi győzelem született Tőketerebes ellen

A Geri Gergely vezette tőketerebesi csapat amolyan örök nagy ellenfél a komáromi szurkolók szemében, mivel a 70-es években, mikor a KFC először szerepelt országos szintű bajnokságban, rögtön első ellenfele Tőketerebes volt. A legendás '77-es csapat akkor egy 9:0-ás győzelemmel mutatkozott be.

A múlt heti, Zsolna elleni 4:2-es vereség után nagy szüksége volt a liláknak egy győzelemre. A mérkőzés első félidejében bár a komáromiak tudtak több helyzetet kialakítani, mégis a vendégek szereztek vezetést mintegy félórányi játék után, gyakorlatilag első lehetőségükből.

A második játékrészre aztán Radványi Miklós két változtatással küldte ki védenceit. Némileg megváltozott a játék képe, jobban dominált a KFC, majd egy a tizenhatoson belüli buktatás miatt megítélt büntetőt Štepanovský értékesített magabiztosan. 1:1.

Nem kellett sokat várni, és a csereként beálló Ganbayar Ganbold egy szép akcióból megszerezte a vezetést is csapatának. Az biztos, hogy a helyzetek értékesítése területén még van mit javulnia a Radványi-legénységnek, de ha csak a második játékrészt vesszük alapul, újra beindulhat a tavaly ősszel legyőzhetetlen KFC-henger.

A találkozó után Radványi Miklós a következőképpen értékelte a mérkőzést:

"Az első 20 percben is az irányításunk alatt tartottuk a játékot, jó volt a labdatartás, sikerült bekerülni a védelem mögé, csak a befejező fázis nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna, nem tudtunk betalálni. Az ellenfél mikor először odajutott a kapunkhoz gólt kaptunk. Ez megfogott bennünket, de a szünetben beszéltem a játékosaimmal, duplacserét hajtottunk végre, az új játékosok felélénkítették a meccset, Ganbayar rúgta a második, győztes gólt. Én pedig örülök, hogy ilyen meccset fordítottunk meg úgy, ahogy azt tettük."

A KFC 9 forduló után csupán három ponttal marad le a listavezető Kassa mögött. A lilák legközelebb szeptember 14-én, szerdán lépnek pályára Nagyölved ellen a Slovnaft Cup 3. fordulójában, majd 17-én Máriatölgyes ellen játszanak idegenben.

Körkép.sk/KPA