123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Hazai vereség a nyár első felkészülési mérkőzésén - KFC Komárom - FK Pohronie 1:2

Hazai vereség a nyár első felkészülési mérkőzésén - KFC Komárom - FK Pohronie 1:2

Nyitókép: Facebook.com/KFC Komárno/Karol Scholtz

Hazai pályán szenvedett 2:1-es vereséget első nyári felkészülési mérkőzésén a férfi A-csapatunk. Szombaton a Fortuna Ligából kieső FK Pohronie (Garammente) csapatát fogadtuk a Pintyőkeligetben.

 

Meglehetősen komolyan vette mind a két gárda a találkozót, nem kímélték egymást annak ellenére, hogy nem bajnoki mérkőzésről volt szó. Mind a két csapat óvatosan kezdett, taktikailag jól felkészültek egymásból, sokáig nem tudtak komoly helyzetet kialakítani.

 

Komáromi színekben ismét feltűnt a műtét miatt hosszabb időt kihagyó Tóth Gábor, ahogy bemutatkozott a hazai közönségnek a klub friss igazolása, a DAC-ot is megjáró Peter Štepanovský. Visszatért a komáromi védősorba Dominik Špiriak is, ezen kívül a kapuban is új embert próbált ki Radványi Miklós.

 

A vendégek első góljuk után veszélyesebbek és pontosabbak lettek, majd második góljuk után kiegyenlítetté vált a játék. Bár egyenlíteni nem tudtunk, Szőcs László góljával szépítettünk, így bár 2:1-re elveszítettük első felkészülési mérkőzésünket, csüggedésre nincs ok, hisz több új játékost is sikerült kipróbálni, ráadásul még csak egy hetet töltöttek együtt a játékosok a bajnokság utáni szünetet követően.

 

 

Felnőtt csapatunk legközelebb a Fortuna Ligába feljutó Zólyombrézó ellen lép pályára idegenben június 29-én, majd a Bicskei TC vendégei lesznek magyarországi edzőtáborozásuk előtt. Július 4-től 9-ig Gyirmóton készül a Radványi-legénység, ahol az NB I-be feljutó Vasas FC-vel és a gyirmótiakkal is összemérik tudásukat.

 

A Körkép.sk-n megjelent cikk nyomán: https://korkep.sk/cikkek/sport/2022/06/26/vereseggel-kezdte-a-felkeszulest-a-komaromi-fc/