123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

A kürti trió és komáromi szorgalom

A kürti trió és komáromi szorgalom

Egy háromrészes cikksorozatban bemutatjuk szurkolóinknak a KFC legnagyobb ígéreteit. Utolsóként az U15-ös csapat meghatározó játékosai kerülnek bemutatásra edzőjük, Uzola István szavaival, illetve a játékosok önjellemzésével.

Szekeres Viktor - Kürt, Alapiskola
Az edző: Jobb vagy baloldali támadót játszik nálam. Ballábas játékos, a meccsek 80%-ban a jobb oldalon kezd, mert egy jó csel után befelé tud indulni és kapura tud lőni. Képességeit tekintve rettenetesen jó atlétikai adottságai vannak, jó a mozgáskultúrája, robbanékony, gyors, jól cselez, jól lő, olyan játékos, akire nagyon oda kellene figyelni a jövőben. Már több csapat is megkörnyékezte Magyarországról, ha meg akarjuk tartani, akkor nagyon gyorsan nekünk is infrastrukturális szintet kell lépnünk, elindulni azon az úton, hogy a játékosok is tovább fejlődjenek. Idén kiöregszik az U15-ből és a mi ligánkban nincs U16, csak U17, ami nagy ugrás lehet neki, ezért könnyen lehet, hogy olyan csapathoz távozik, ahol van U16-os csapat, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelően lépjen szintet. Mindene megvan ahhoz, hogy a jövőben felnőtt szinten játsszon.
A játékos: Kedvenc pozícióm a támadó szélső, a jobb és a bal szélen is szívesen játszok. Kedvenc játékosaim közé tartozik Lionel Messi, mivel az egyik legtechnikásabb játékos és nagyon jó a bal lába. A másik ilyen játékos Kylian Mbappé, a gyorsasága és a cselezése miatt vált az egyik kedvenc játékosommá. Mindkét játékos merkőzéseit szívesen nézem. Kedvenc csapataim közé szintén 2 csapatot tudok sorolni, az FC Barcelona és a MOL Fehérvár FC. A kedvenc ligám a Premier League. A célom az, hogy minél magasabb szintre jussak.

Kovács Zsombor - Kürt, Alapiskola

Az edző: Középső támadó középpályás a taktikámban, a II. ligában a legjobb. Kevés olyat lattam, mint ő, egy az egy ellen az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Nagyon jó technikai képességekkel rendelkezik. Amiben fejlődnie kellene, az a munkamorál - jó, de még több kellene a piszkos munkából, mikor nem a miénk a labda, de azáltal, hogy jó egy az egy ellen és meg is meri csinálni, komoly jövő előtt áll. Bízom, hogy itt fejlődik tovább. Zsombor se lassú, de más az erénye: egy az egy ellen játszani, lepasszolni a labdát, jók a lövései, jól ismeri fel a helyzeteket.
A játékos: Kedvenc posztom a támadó középpályás, ott szeretek a legjobban játszani. Erősségeim az egy az egy elleni szituációk, a hosszú passzok és a cselezés. Kedvenc csapatom a Chelsea, kedvenc játékosom Mason Mount és a kedvenc bajnokságom a Premier League, mert gyors és pontos focit játszanak. A jövőben mindenképpen szeretnék profi focista lenni.

Szombat Olivér – Kürt, Szlovák Alapiskola Köbölkút

Az edző: Nagyon intelligens, jobblábas játékos, irányító, védekezőbb felfogású játékos, játékfelépítő, nála kezdődnek az akcióink, sok labdát szerez a középpályán. Ez a poszt rettenetesen nehéz, ennek is köszönhetően sokat is várok el az ott játszó játékosoktól. Kevesen tudják megjátszani, ezért extra nyomás is helyeződik rá, de ha a teher alatt meg tudja csinálni, amit egyelőre jól is csinál, szintén komolyabb szintre juthat. Az említett hármason kívül oda kell még figyelni Domján Márkra, nagyon kemény belső védő Szabó Gergellyel együtt, mindketten tehetségesek. Árki Barnabás egy becsületes harcos, nagyon szorgalmas, ékes példája annak, hogy a kemény munka legyőzi a tehetséget, ha a tehetség nem dolgozik keményen. Feldolgozta magát arra a szintre, hogy az első három ligában játsszon, amit a szorgalmának köszönhet.
A játékos: Kedvenc posztom a védekező középpályas és a kedvenc csapatom FC Barcelona. Kedvenc játekosom Lionel Messi, mivel nagyon technikás és csapatjátékos. A jövőben szeretnék minél tovább és minél jobb szinten focizni.