123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Úgy fogunk játszani, mint ősszel

Úgy fogunk játszani, mint ősszel

Csapatunk új kapitánya a II. liga legtöbb tapasztalatával rendelkező játékosa, Saláta Kornél. A kinevezésről magát az újdonsült vezért, valamint vezetőedzőnket, Radványi Miklóst kérdeztük.


Mivel magasan Kornél a legtapasztaltabb játékos a csapatban (és talán az egész II. ligában is), a külvilág számára magától értetődőnek tűnhet az ő kinevezése. Így is volt, vagy más vezérek is képbe kerültek?
Radványi .Miklós.: Ahogy visszatért, egyértelmű volt, hogy ő lesz az új kapitány nem is volt kérdés a kinevezése.

Nem először nevezte ki Kornélt kapitánynak, ugye?
R.M.: Igen, mikor megjött a DAC-hoz, akkor válogatott volt játékos volt, aki megjárta a világbajnokságot. Aki ilyen játékos, annál egyértelmű volt, hogy kiérdemli a karszalagot.

Mit vár el tőle mint kapitánytól?
R.M.: Elsősorban hosszabbított kezem lesz a pályán. Az öltözőben és a pályán is vezér lesz, mivel a legnagyobb tapasztalatú játékos a II. ligában. A múltjából kifolyólag a pályán is természetes személyiség lesz, a bírók és az ellenfelek előtt is tiszteletet érdemel.

Ki lettek-e nevezve esetleg helyettesek?
R.M.: Igen, ha neadjisten valami miatt nem játszana, akkor Szőcs Laci és Varga Peti veszik át a karszalagot, ahogy már korábbi mérkőzéseken is tették.

Voltál-e már korábban csapatkapitány?
Saláta.Kornél: Szinte minden csapatomnál, Ligetfalun, Slovanban, Rosztovban, DAC-ban is pár meccsen, Radványi Mikinél.

A kapitányi poszt feltételez némi kontinuitást. Általában a legidősebb vagy a klubnál leghosszabb ideje lévő játékost nevezik ki, vagy pedig akivel hosszú távra tervez egy csapat. Meddig szeretnél még profi szinten játszani?
S.K.: Örülök, hogy egyből rám esett az edző voksa. Nyárig van szerződésem a klubbal, de ameddig bírni fogom testileg, addig szeretnék plusz egy évig játszani.

Mit gondolsz a csapat erejéről: maradunk a 3. helyen, vagy előrébb, esetleg hátrébb fogunk szerinted végezni?
S.K.: Az ősszel nem játszottam sokat, de volt időm nézni a szezont. A csapat nagyon jól játszott, csak Domonkos Kristóf ment el, ami nagy veszteség, hiányozni fog a csapatnak, de aki helyette fog játszani, az helyette is fog hajtani. Szerintem ugyanúgy fogunk játszani, mint az ősszel.