123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

2022


A kapitány és a korukat meghazudtolók

A KAPITÁNY ÉS A KORUKAT MEGHAZUDTOLÓK

KFC tehetségfigyelő - U19

A közös cél összeköt

A KÖZÖS CÉL ÖSSZEKÖT

 KFC tehetségfigyelő: U17

A kürti trió és komáromi szorgalom

A KÜRTI TRIÓ ÉS KOMÁROMI SZORGALOM

KFC tehetségfigyelő: U15

Megkezdte a felkészülést a Komáromi FC

MEGKEZDTE A FELKÉSZÜLÉST A KOMÁROMI FC

Június 13-án megkezdte a nyári felkészülést a Komáromi FC. A szlovák országos másodosztály 2021/2022-es kiírásának negyedik helyezettje a tervek szerint öt felkészülési mérkőzést játszik le magyar és szlovák ellenfelekkel, valamint külföldi edzőtáborozásra is készülnek.

Hazai vereség a nyár első felkészülési mérkőzésén - KFC Komárom - FK Pohronie 1:2

HAZAI VERESÉG A NYÁR ELSŐ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSÉN - KFC KOMÁROM - FK POHRONIE 1:2

Hazai pályán szenvedett 2:1-es vereséget első nyári felkészülési mérkőzésén a férfi A-csapatunk. Szombaton a Fortuna Ligából kieső FK Pohronie (Garammente) csapatát fogadtuk a Pintyőkeligetben.

Véget ért a Komáromi FC felkészülése, hétvégén már bajnoki meccset játszanak

VÉGET ÉRT A KOMÁROMI FC FELKÉSZÜLÉSE, HÉTVÉGÉN MÁR BAJNOKI MECCSET JÁTSZANAK

Vegyes eredményekkel zárta a felkészülést a KFC. Első hazai edzőmérkőzésüket 2:1-re elveszítették a Fortuna Ligából kieső FK Pohronie ellen, a II. ligát megnyerő Zólyombrézót azonban sikerült idegenben megverni. Harmadik felkészülési mérkőzésükön a Bicskei TC ellen léptek pályára a komáromiak, ahol fölényes, 5:0-ás győzelmet arattak a gyengébb bajnokságban szereplő csapat ellen.

Fölényes győzelemmel kezdte az idényt a KFC Komárom

FÖLÉNYES GYŐZELEMMEL KEZDTE AZ IDÉNYT A KFC KOMÁROM

3:0-ás hazai győzelemmel indította a 2022/2023-as bajnokságot a KFC Komárom. A lilák a másodosztályba visszajutó Tatran Prešov/Eperjes csapatát fogadták az 1. fordulóban.

Igazi futballünnepre készül a Komáromi FC

IGAZI FUTBALLÜNNEPRE KÉSZÜL A KOMÁROMI FC

Pénteken a felnőtt csapat bajnokiján szurkolhatnak a nézők, hétvégén pedig az U14-es nemzetközi Summer Cup mérkőzéseit izgulhatják végig a Pintyőkeligetben.

Három ponttal a zsebében tér haza Alsókubinból a Komáromi FC

HÁROM PONTTAL A ZSEBÉBEN TÉR HAZA ALSÓKUBINBÓL A KOMÁROMI FC

Hátrányból fordítva, 2:1-re verte meg Alsókubin csapatát a Komáromi FC, ezzel sikerült megőriznie eddigi veretlenségét a szlovák országos másodosztály bajnokságában.

Értékes pontot hozott el Kassáról hétvégén a Komáromi FC

ÉRTÉKES PONTOT HOZOTT EL KASSÁRÓL HÉTVÉGÉN A KOMÁROMI FC

Gólnélküli döntetlent játszott hétvégén a Komáromi FC az FC Kassa csapatával idegenben. A nap hőse, a komáromiak kapusa, Miroslav Bréda volt, aki kivédte a DAC korábbi közönségkedvencének, Erik Pačindának a büntetőjét.

Továbbra is veretlen a KFC, az U17-es és U19-es csapat sem tudott győzni a szezonnyitón

TOVÁBBRA IS VERETLEN A KFC, AZ U17-ES ÉS U19-ES CSAPAT SEM TUDOTT GYŐZNI A SZEZONNYITÓN

Hétvégén ismét hazai pályán játszott a Komáromi FC felnőtt csapata, azonban nem tudta gólokkal szórakoztatni kilátogató szurkolóit. A Pintyőkeligetben ezútta gólnélküli döntetlen született Homonna csapata ellen.

Slovnaft Cup: Magabiztos eredménnyel lépett tovább a Komáromi FC

SLOVNAFT CUP: MAGABIZTOS EREDMÉNNYEL LÉPETT TOVÁBB A KOMÁROMI FC

Magabiztos, 7:1-es győzelmet aratott a Komáromi FC szerdán, a Slovnaft Cup aktuális kiírásában. A lilák ezúttal az V. osztályban szereplő Nádszeg csapatához látogattak el, és bár az eredmény így utólag magáért beszél, az első félidő után nem biztos, hogy mindenki a KFC győzelmére fogadott volna.

Véget ért a negatív sorozat, három pontot gyűjtött be Komárom

VÉGET ÉRT A NEGATÍV SOROZAT, HÁROM PONTOT GYŰJTÖTT BE KOMÁROM

Véget ért a Komáromi FC három forduló óta tartó negatív sorozata a szlovák országos másodosztályban, miután hazai közönség előtt megverték Pozsonyligetfalu csapatát.

Vereséggel tért haza Zsolnáról a Komáromi FC

VERESÉGGEL TÉRT HAZA ZSOLNÁRÓL A KOMÁROMI FC

Szombaton Zsolnán vendégszerepelt a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály 8. fordulójában, és bár mindig nehéz mérkőzéseket játszanak egymás ellen, ilyen vereségre valószínűleg Radványi Miklós sem számított.

Magabiztos komáromi győzelem született Tőketerebes ellen

MAGABIZTOS KOMÁROMI GYŐZELEM SZÜLETETT TŐKETEREBES ELLEN

Szombat délután Tőketerebes csapatát fogadta Komáromban a KFC a szlovák országos másodosztály bajnokságának 9. fordulójában. A két magyar edző csatáját a Radványi-legénység nyerte, így már három pont különbség van az előzőleg egyenlő pontszámú csapatok között.

Slovnaft Cup: Hétgólos meccsen jutott tovább Komárom

SLOVNAFT CUP: HÉTGÓLOS MECCSEN JUTOTT TOVÁBB KOMÁROM

Szerdán Nagyölveden lépett pályára a Komáromi FC a Slovnaft Cup harmadik fordulójában. Bár az első gólt a hazaiak szerezték, a második játékrészben két vállra fektették őket a lilák.

II. Liga - Egy sikeres hét méltó lezárása: Komáromi győzelem Máriatölgyes ellen

II. LIGA - EGY SIKERES HÉT MÉLTÓ LEZÁRÁSA: KOMÁROMI GYŐZELEM MÁRIATÖLGYES ELLEN

Magabiztos, 2:0-ás győzelmet aratott a Komáromi FC Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) ellen, így három ponttal tér haza a hétvégi derbiről.

Micsoda végjáték! A 96. percben mentett pontot a Komáromi FC

MICSODA VÉGJÁTÉK! A 96. PERCBEN MENTETT PONTOT A KOMÁROMI FC

A válogatott szünet után Puhó csapatát fogadta a KFC a Komáromi Városi Stadionban. Sokáig úgy tűnt, hogy hiába a helyzetek, a lilák ma pont nélkül maradtak, végül szó szerint az utolsó pillanatban tudtak pontot menteni.

Az utolsó pillanatokban vesztett két pontot Komárom Pozsonyban

AZ UTOLSÓ PILLANATOKBAN VESZTETT KÉT PONTOT KOMÁROM POZSONYBAN

Pénteken, a szlovák országos másodosztály 12. fordulójában a Slovan B csapata ellen lépett pályára a Komáromi FC. A koradélutáni kezdés miatt csak kevés szurkoló követte a helyszínen a mérkőzést, melyen az utolsó pillanatokban mentett pontot csapatának az égszínkékek kapusa.

Slovnaft Cup: A legjobb 16 között a Komáromi FC

SLOVNAFT CUP: A LEGJOBB 16 KÖZÖTT A KOMÁROMI FC

Kassán lépett pályára kedden a Komáromi FC a Slovnaft Cup 4. fordulójában. A fordulatos mérkőzésen végül a csallóközi gárda bizonyult jobbnak, így továbbjutottak a legjobb 16 közé.

Magabiztos győzelemmel tartott otthon három pontot Komárom

MAGABIZTOS GYŐZELEMMEL TARTOTT OTTHON HÁROM PONTOT KOMÁROM

Szombaton Miava csapatát fogadták a komáromiak a szlovák országos másodosztály 13. fordulójában. Miután múlt héten két pontot is vesztettek a lilák Pozsonyban, mindenképp javítani szerettek volna.

II. Liga - A sereghajtótól szenvedett vereséget a Komáromi FC

II. LIGA - A SEREGHAJTÓTÓL SZENVEDETT VERESÉGET A KOMÁROMI FC

A szlovák országos másodosztály 14. fordulójában a III. ligából feljutó, sereghajtó Récse ellen lépett pályára a Komáromi FC. A lilák favoritként léptek pályára, a három pont sorsát azonban a hazaiak gólja döntötte el.

Slovnaft Cup: a Fortuna Ligából kapott ellenfelet a Komáromi FC

SLOVNAFT CUP: A FORTUNA LIGÁBÓL KAPOTT ELLENFELET A KOMÁROMI FC

Csütörtökön kisorsolták a Slovnaft Cup következő fordulójának párosításait. A letjobb 16 közé nem jutottak be az olyan fortunaligás csapatok, mint a DAC vagy a Zsolna, ott lesz viszont például Komárom és Somorja.

II. Liga - Két góllal vezettek, végül csak egy pontot tartott otthon a Komáromi FC

II. LIGA - KÉT GÓLLAL VEZETTEK, VÉGÜL CSAK EGY PONTOT TARTOTT OTTHON A KOMÁROMI FC

Szombaton lejátszotta idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését a Komáromi FC. A szlovák országos másodosztály 15. fordulójában végül csak egy pontot szereztek a lilák az újonc Vágbeszterce ellen.

II. Liga - Megverte a listavezetőt a Komáromi FC

II. LIGA - MEGVERTE A LISTAVEZETŐT A KOMÁROMI FC

Szombaton Eperjes ellen lépett pályára a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály 16. fordulójában. A rossz pályaviszonyok ellenére a komáromiak már korán megszerezték a vezetést, melyet meg is tartottak a mérkőzés végéig.

Slovnaft Cup - Fantasztikus eredmény, negyeddöntős a Komáromi FC!

SLOVNAFT CUP - FANTASZTIKUS EREDMÉNY, NEGYEDDÖNTŐS A KOMÁROMI FC!

Tavaly a DAC-ot és Nagymihály, idén pedig a ViOn Aranyosmarótot ejtette ki a Komáromi FC a Slovnaft Cupból. A lilák így folytathatják útjukat a kupa negyeddöntőjében.

II. Liga - Vereséggel zárta az őszt a Komáromi FC

II. LIGA - VERESÉGGEL ZÁRTA AZ ŐSZT A KOMÁROMI FC

2:1-es vereséget szenvedett Garamszentkereszten a Komáromi FC az FK Pohronie vendégeként a szlovák országos másodosztály 17. fordulójában. Nem sikerült így feltenni az i-re a pontot a liláknak egy olyan héten, amikor kiharcolták a negyeddöntőbe jutást a Slovnaft Cupban.

Sorsoltak a Slovnaft Cup-ban, a tavalyi bajnok látogat Komáromba

SORSOLTAK A SLOVNAFT CUP-BAN, A TAVALYI BAJNOK LÁTOGAT KOMÁROMBA

Igazi futballünnepre készülhetnek a komáromiak jövőre, mikor is az előző bajnok Spartak Trnava csapatát fogadják majd a lilák a Slovnaft Cup negyeddöntőjében.

A gólgyártásban még javulni kell, de remek idényt zárt a Komáromi FC

A GÓLGYÁRTÁSBAN MÉG JAVULNI KELL, DE REMEK IDÉNYT ZÁRT A KOMÁROMI FC

Bár a korábbi várakozásoktól kissé elmaradt, így is remek őszi szezont futott a Komáromi FC felnőtt férfi labdarúgó-csapata. A bajnokságban a negyedik helyen telelnek, a Slovnaft Cup-ban pedig a Spartak Trnava ellen bizonyíthatnak a negyeddöntőben - hazai pályán.

Egyre sikeresebb a Komáromi FC női csapata, tavasszal a bajnoki cím megszerzése a cél

EGYRE SIKERESEBB A KOMÁROMI FC NŐI CSAPATA, TAVASSZAL A BAJNOKI CÍM MEGSZERZÉSE A CÉL

2017 őszén indult útjára a Komáromi FC női labdarúgó csapata, mely az évek során többször változott, mostanra pedig olyan egységgé állt össze, mely sikert sikerre halmozva a II. liga tabellájának élére repítette a hölgyeket. Nyilván nem egyszerű egyszerre dolgozó, tanuló nőnek és focistának is lenni, ahogy egy női csapatot edzeni sem lehet ugyanolyan, mintha serdülő fiúkkal, vagy felnőtt férfiakkal foglalkozna az ember. A KFC női csapatának edzőjét, Nagy Jenőt és csapatkapitányát, Németh Vivient kérdeztük az eddig megtett útról és a jövőbeni tervekről.