123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

A kapitány és a korukat meghazudtolók

A kapitány és a korukat meghazudtolók

Egy háromészes cikksorozatban bemutatjuk szurkolóinknak a KFC legnagyobb ígéreteit. Elsőként a “legidősebb” generáció, azaz az U19-es csapat kiemelkedő játékosai kerülnek bemutatásra edzőjük, Birta Gábor szavaival, illetve a játékosok önjellemzésével.

Beke Bálint - Komárom, Selye János Gimnázium
Az edző: Bálint játékolvasása átlagon felüli, győzni akarása példa mutató, képes mérkőzést eldöntő megoldásokat hozni. Csapatkapitányi személyisége egészen kivételes, nagyon értékes játékos, emberileg nagyon szerény, társasági ember. Játékostársai felnéznek rá, pedig csendes jellem, ezért néha jobban is irányíthatná a tarsaságot verbálisan, de a hozzáállása a meccsehkez, magához a sportághoz, nagyon nagyon dicséretes, még sokra sokra viheti.
A játékos: Kedvenc posztom a belső védő, illetve a védekező középpályás, de nagyon tetszik a szélső védő is. Kedvenc csapatom kiskorom óta a Juventus, ebből kifolyólag leginkább a Serie A-t nézem és követem. Mivel a kedvenc csapatom a Juventus, nagyra becsülöm a Chiellini-Bonucci párost, de ha egy játékost kéne kiemelnem, mint kedvencem, akkor az Federico Chiesa lenne. A jövőben szeretnék főiskolát végezni, és a legnagyobb álmom, hogy egyszer én is “profi” futballistának mondhassam magam.

Dobri Zoltán - Felsőszeli, Középfokú Sportiskola Dunaszerdahely
Az edző: Fizikailag nagyon jó alkatú játékos, jó a játékértelmezése. Két évvel fiatalabb a korosztályánál, de teljes mértékben kivívta az alapcsapatban való szereplést. Párharcnyerő képessége egészen jó, a labdával jól lép játékba. Van még mit tanulnia, de nagyon fogékony játékos, aki Dunaszerdahelyen kevés lehetőséget kapott, utol kell érnie önmagát játékpercekben és kondicionálisan. Minden adottsága megvan a felnőtt közegben minimum a II. ligában megmutatkozni.
A játékos: A kedvenc posztom a belső védő, mert jómagam is azt a poziciót játszom és nagyon szeretem. Kedvenc játékosom Virgil van Dijk, aki Liverpoolban futballozik, azert ő a kedvencem mert egy posztot játszunk. Fizikailag és taktikailag is nagyon képzett, ezért ő az egyik legjobb a posztján. Két kedvenc csapatom van, az első a mi KFC U19-es csapatunk, a másik pedig a Liverpool. A mi csapatunkban nagyon jó a közérzet és minden edzés és mérkőzés jó hangulatban zajlik, ami az edzőinknek és a stábtagoknak köszönhető, így nagyon szeretek itt futballozni. Hálás vagyok a csapatnak, hogy fiatalabbként befogadtak és az edzőimnek is köszönettel tartozok, hogy bizalmat szavaztak nekem és így játéklehetőséghez tudtam jutni az idősebbeknél. Jövőbeli terveim a focival kapcsolatosan, hogy sok sérülésmentes mérkőzést tudjak lejátszani és egészséges legyek, a csapattal minél előkelőbb helyen végezzünk a tabellán, az első háromban zárni nagyon jó lenne. Ami még szerepel a terveim között, hogy a mérkőzéseken minél kevesebb gólt kapjunk, mert ez egy jó visszajelzés a védők és a kapus számára.

Jóba Máté - Komárom, Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola
Az edző: Egy hasonlóan rendkívül szorgalmas fiatalember, aki szintén két évvel fiatalabb, de ő is alapjátékos lett, aki egészen jó sebességet és szerelőképességet mutat. A támadások előkészítésében és a jobb helyzetfelismerő képességen még kell fejlődnie, hogy bátrabb előrejátékot tudjon kezdeményezni. Alkatilag megfelelő játékos és a fejjátéka is jó, masfél-két éven belül a felnőtt labdarúgás is számíthat rá, mivel megvan a kellő fizikai adottsága és sebessége, de technikailag még fejlődnie kell.
A játékos: Az én kedvenc posztom a középhátvéd, mivel magam is az vagyok, de a többi posztot is szeretem, mivel annó kipróbálhattam magam más posztokon is. Azért ez a poszt a kedvencem, mert szeretek támadásokat indítani, irányítani, magas alkatom van, így a fejelések is könnyebben mennek és a fizikumom is jó ahhoz, hogy az ellenfélnek ne legyen könnyű dolga a párharcokban. A kedvenc csapatom az FC Barcelona. Nagyon tetszik a játékstílusuk, a focihoz való hozzáállásuk. Lehet, hogy most nem a legkristályosabb a helyzet, de bízom benne, hogy ez változni fog. Olyan, hogy kedvenc bajnokság, olyan nálam nincsen. Az összeset szeretem, mindegyikben vannak jó csapatok és izgalmas mérkőzések. Kiskorom óta Messi rajongó vagyok. Nagyon tisztelem őt. Nagyon nagy tehetséggel van megáldva. Természet feletti dolgokat tud csinálni. Szabadrúgásainál nem láttam még jobbakat. Én minden idők legjobb játékosának tartom Lionel Messit, de ez nem azt jelenti, hogy a többi világsztárt nem tisztelem. Még keresem az utamat, de mindenképpen a sport az életem része lesz. Másik nagy szerelmem a fitness.

Tarcsi Róbert - Nagymegyer, Középfokú Sportiskola Dunaszerdahely
Az edző: Majdnem egy évet kihagyott egy komoly sérülés miatt, az őszi szezonban fokozatosan próbáltuk adni neki a játékperceket. Kezdi utolérni önmagát, javult a helyzetmegoldásokban, rendkívül jó bemozdulasai voltak a védők mögé, amelyeket érdemes lehet a felnőttcsapatnál is megnézni felkészülési vagy kupamérkőzéseken. Beindulásaival sok gólt lőtt annak ellenére, hogy nagy arányban még nem vált sok helyzetet gólra. Nagyon kreatív, öröm volt nézni a játékát, fantasztikus teljesítmént nyújt. A felnőtteknél is bemutatkozhatna, de vékony izomzatú és még fel kell építeni, izomzatot kell szereznie, hogy még több párharcot nyerjen földön és levegőben. Céltudatos, minden erénye megvan, hogy rövidesen a felnőtt labdarúgásban is bemutatkozhasson. Az utolsó mérkőzéseken megsérült és megőriztük az ő és Juhász Roland hiányát. A felnőtteknél már bemutatkozó Beke Bálinttal, a felnőttekkel edző Juhász Rolanddal és a kapus Magyarics Ákossal egyetemben a csapat vezéregyénisége volt az említett komoly lemaradása ellenére is.
A játékos: A kedvenc posztom elsősorban a csatár, de a szélső támadó szerepét is szeretem. A kedvenc csapatom a Paris Saint Germain azért, mert a legtöbb játékos, akire felnézek, ebben a csapatban játszik. Kedvenc játékosom Kylian Mbappé, mert hozzá tudom magam legjobban hasonlítani játékstílusban. Tetszik a gondolkodásmódja, a sebessége és a lövései. A kedvenc bajnokságom a Premier league, mivel itt játszanak a legerősebb csapatok és magas a színvonal. Rövidtávú célom, hogy a KFC felnőtt csapatába bekerüljek, minél többet tudjak játszani, minél több gólt tudjak rúgni és segíteni tudjam a csapatot. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy sok jatékpercem legyen és minden nap azon leszek, hogy ezt megvalósítsam. Hosszú távú célom, hogy valamelyik top bajnokság egyikében játszani tudjak. A legnagyobb álmom megnyerni a Bajnokok Ligáját és szerepelni a nemzeti csapatban.