123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Radványi Miklós a téli felkészülési terveinkről

Radványi Miklós a téli felkészülési terveinkről

Befejeződött a II. liga őszi szakasza, csapatunk jól megérdemelt pihenését tölti. Radványi Miklós vezetőedzőt a téli felkészülési tervekről szólítottuk meg:

Mit szól a kupasorsoláshoz? Nyilván jól jött, hogy szinte a Zsolna A-csapata ellen játszottunk legutóbb, akkor sikerült egy bravúros döntetlent kiharcolnunk.
Örülök, hogy ismét elsőligás ellenféllel hozott össze a sors, bár jobb lett volna otthon játszanunk, mert Zsolnának gondot szokott okozni az idegenbeli játék. De ez nem kivánságműsor, így legalább megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

Mire szeretnénk összpontosítani a télen?

Az állóképességen és kondíción szeretnénk javítani, de több időnk jut majd új taktikai elemek begyakorlására is.

Egy ilyen elvárásokat felülmúló ősz ellenére várhatóak-e mozgások a keretben? Ha igen, elsősorban miért és fogunk keresni a piacon?
Nem szeretnék belenyúlni a csapatba, nem lenne egészséges, a csapaton belüli konkurencia nagyon jó. Pár játékost első ligás csapatok is megkerestek, rajtuk múlik majd, el akarnak-e esetleg menni. Én sok változást nem szeretnék, azt is csak azért, hogy még nagyobb legyen a csapaton belüli versenyszellem.

Milyen ellenfelekkel szeretnénk találkozni a felkészülési mérkőzések során? Védekező vagy támadó, elsőligás vagy alacsonyabb osztályú csapatok ellen, tapasztaltabb vagy fiatalabb garnitúrák ellen?
A felkészülés során elsőosztályú (Szered, Garammente, Gyirmót) és másodosztályú (Szolnok) ellen is játszunk, de lesz alacsonyabb ligákból is ellenfelünk. Minden mérkőzésen más lesz a cél, élvonalbeli csapat ellen a védekezést, alacsonyabb osztályú ellen pedig a támadást szeretenénk gyakorolni, hogy hol szeretnénk megbontani a védelmet, hol lehet területeket nyitni, egyszóval minden ellenfélválasztásnak meg van az értelme.