123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

2021


KFC - Poprád: edzői értékelés

KFC - POPRÁD: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Február utolsó hétvégéjén végre a csapatunk is lejátszhatta első hivatalos mérkőzését 2021-ben. Poprád ellen sikerült magabiztos győzelemmel visszatérnünk a II. liga körforgásába. A mérkőzést Németh Szilárd vezetőedző bővebben értékelte:

Liptószentmiklós - KFC: edzői értékelés

LIPTÓSZENTMIKLÓS - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Liptószentmiklós ellen folytattuk a bajnoki szereplésünket. A tabella második helyén álló alakulat a nyári találkozónk során mindhárom pontot magával vitte, volt hát miért törlesztenünk. A mérkőzés elején talán túl nagy tisztelettel és megilletődöttséggel álltunk fel, így 20 perc után a liptóiak több helyzetük után egygólos előnybe kerültek. Lehet, hogy ez a pofon kellett, hogy felébredjünk, mivel fokozatosan átvettük az irányítást, amely egy megérdemelt egyenlítő találathoz vezetett. A találkozó előtt sokan aláírtuk volna a döntetlent, de az egész mérkőzést nézve maradhatott némi keserű szájíz szurkolóinkban. A mérkőzést Németh Szilárd így értékelte:

KFC - Zólyombrézó: edzői értékelés

KFC - ZÓLYOMBRÉZÓ: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A koronavírus miatt a 16. fordulóban elmaradt mérkőzésünk került pótlásra. A Zólyombrézó számított a mérkőzés esélyeséinek, mivel a "vasgyáriak" valamennyi 2021-es bajnokiukat megnyerték, ennek ellenére a mi teljesítményünk volt az acélosabb. A győzelmet Németh Szilárd értékelte:

KFC - Puhó: edzői értékelés

KFC - PUHÓ: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

 A 20. forduló küzdelmeivel folytatódott a II. liga menetrendje. Csapatunk a COVID-betegség után két hét alatt negyedik mérkőzését játszotta, ami a csapat összetételén és a sajnos a játékunk képén is meglátszódott. Így értékelte Németh Szilárd a hazai kétgólos vereséget:

Zsolna B - KFC: edzői értékelés

ZSOLNA B - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Szerdán a koronavírus miatt a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzésünk pótlására utaztunk Zsolnára, a sokszoros szlovák bajnok B-csapata elleni találkozóra. A hazaiak a várakozásoknak megfelelően több A-csapattaggal a soraiban fogadtak minket, ennek ellenére megálltuk a helyünket és egy megérdemelt ponttal távozhattunk. Így értékelte a döntetlen Németh Szilárd:

Slovnaft kupa 4. forduló: edzői értékelés

SLOVNAFT KUPA 4. FORDULÓ: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A bajnoki szünet után a Slovnaft Cuppal folytatódott a menetrendünk. A rövid szünet talán még jót is tett a csapatunknak, hiszen szolid teljesítmény után háromgólos győzelemmel búcsuztattuk Somorja csapatát. A második félidőben bekapott gól ellenére sem esett össze a csapat, sőt mintha nagyobb erőre kapcsoltunk volna, gyorsan eloszlattunk minden kétséget a továbbjutásról. Külön öröm, hogy a csapat mélyebb rotáción esett át (visszatért Doktorík Dávid, LukᚠLeckéši ismét kezdett és több fontos védéssel tartotta a csapatban a lelket, Viktor Parma első felnőtt mérkőzését játszotta nálunk, az U19-es csapattag Druga pedig a kispadról szállt be, Špak a Puhó elleni keserédes bemutatkozása után a győzelemnek is a részese lehetett ma, sőt kapura tartó fejesét a gólvonalról tisztázták), ám így is sikerült nagy arányú győzelmet aratnunk. Németh Szilárd így értékelte a csallóközi rangadót:

KFC - Kassa: edzői értékelés

KFC - KASSA: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga 22. fordulójában az előző négy mérkőzését megnyerő és a kupából a Fortuna Ligás Nagymihályt kiejtő FC Kassát fogadtuk. Volt mit törlesztenünk, hiszen az őszi találkozón 5:0-ás vereséget mértek ránk, ráadásul a kassai csapatok ellen az elmúlt négy mérkőzésen mindössze két pontot szereztünk, gólarányunk pedig 0:7 volt. De hogy a gólarány, az aktuális forma és a múlt ellenünk semmire sem garancia, azt az újabb győzelmünk is bizonyítja! Hogyan látta az újabb bombasikerünket Németh Szilárd?

Bártfa - KFC: edzői értékelés

BÁRTFA - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A 23. fordulóban a kiesés ellen menekülő Bártfához látogattunk. Több sérült játékosunk is hiányzott a keretből, de a csapat megoldotta a kihívást, így már három mérkőzés óta nem kaptunk akciógólt. Így értékelte röviden a döntetlent Németh Szilárd:

Besztercebánya - KFC: edzői értékelés

BESZTERCEBÁNYA - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében azt a Besztercebányát sodorta utunkba Fortuna, aki ellen még egy mérkőzést sem sikerült megnyernünk. Az ősszel bajnoki mérkőzésen 5:1-es vereséget szenvedtünk, itt volt az esély, hogy megmutassuk, az őszi mérkőzéshez képest mekkorát léptünk előre. Így értékelte a teljesítményünket Németh Szilárd:

KFC - Somorja: edzői értékelés

KFC - SOMORJA: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga 24. fordulójában a csallóközi rivális Somorjai TK-t fogadtuk. Az előző két tétmérkőzést mi nyertük, azonban ellenfelünk jobb formában érkezett a mérkőzésre. Két ellentétes félidőt láthattunk, a helyzetek számát tekintve igazságos döntetlen születhetett volna, azonban egy (valószinűleg tévesen megítélt) büntető miatt a vendégek örülhettek a győzelemnek. Így értékelte a látottakat Németh Szilárd vezetőedző:

KFC - Tőketerebes: edzői értékelés

KFC - TŐKETEREBES: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga 25. fordulójában egy újabb alsóházi riválissal, Tőketerebes csapatával mérkőztünk meg. A főleg a hazai mérkőzéseinek eredményeire építkező zempléniek komoly munkára kényszerítették csapatunkat. Az első félidőben kétszer is a kapufát találtuk el, a második félidő elején pedig hidegzuhanyként ért minket a vendégek vezető találata. A folytatásban azonban két szögletből megfordítottuk a mérkőzés eredményét: Szetei Filip egy távoli szépségdíjas kapáslövésből egyenlített, Tóth Gábor felhőfejesével pedig a győztes találatot is bevittük. A későbbiekben mindkét fél eltalálta a kapufát, azonban az állás már nem változott, megérdemelt eredmény született. Így értékelte Németh Szilárd vezetőedző a látottakat:

Pozsonyligetfalu - KFC: edzői értékelés

POZSONYLIGETFALU - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga tavaszi szakaszának utolsó harmada vette kezdetét a 26. fordulóval, csapatunkat a nagyszombati Spartak farmcsapataként is működő Pozsonyligetfalu várta. Ősszel egy alacsony minűségű mérkőzésen egygólos győzelemnek örülhettünk, a visszavágó viszont annál izgalmasabbra sikeredett, a győzelemre törő két alakulat közül a mi akaratunk volt erősebb, a mi kontráink voltak halálosabbak és a mi lövéseink voltak pontosabbak. Az első tavaszi idegenbeli győzelemről Németh Szilárd vezetőedzőt kérdeztük:

KFC - Slovan B: edzői értékelés

KFC - SLOVAN B: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga 27. fordulójában a kiesés ellen az utolsó fűszálba kapaszkodó Slovan B csapatát fogadtuk. Az húszéves átlagéletkorral fellépő kék-fehérek kemény diónak bizonyultak, az első félidőben megszerezték a vezetést, melyet a félidőig Christian fejesgólja, illetve büntetője után sikerült megfordítanunk. A második félidőben a vendégek egy büntető révén kiegyenlítettek, több veszélyes helyzetet is kialakítottak, nekünk pedig nem sikerült gólra váltani ziccereinket, egészen Patrik Abrahám első KFC góljáig. A hajrában végleg lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban büntetőt hibáztunk. Az eredménnyel bebiztosítottuk jövőévi részvételünket a II. ligában, az ellenfél viszont már biztosan a kiesők között végez. Hogyan látta volt csapata ellen a mérkőzést vezetőedzőnk, Németh Szilárd?

Máriatölgyes - KFC: edzői értékelés

MÁRIATÖLGYES - KFC: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A II. liga 28. fordulójában a kiesés ellen menekülő Máriatölgyesre látogattunk. Az őszi mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk, így lett volna miért visszavágnunk, azonban a mérkőzés korántsem az akaratunk szerint alakult és háromgólos vereségbe szaladtunk. Németh Szilárd vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzésről:

KFC - Besztercebánya: edzői értékelés

KFC - BESZTERCEBÁNYA: EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Szombaton a II. liga utolsó előtti fordulójában egyúttal az utolsó hazai mérkőzésünkre is készültünk. Ellenfelünk a feljutásra törő Besztercebánya volt, amely csak egy győzelemmel tudta életben tartani feljutási reményét. Ebben a szezonban már kétszer találkoztunk, ősszel a bajnokságban futottunk egy 5:1-es zakóba, majd a kupában 0:0-ás rendes játékidő után büntetők után maradtunk alul. Az elmúlt hetek gyengébb teljesítményei után csapatunk akaratos, masszív képét mutatta. Semmit sem adtunk ingyen a már második éve az elsőosztályra gondoló katonacsapatnak, s végül igazságos döntetlen született, amellyel egyúttal eldőlt, hogy ellenfelünknek selejtezőt kell játszania a feljutásért. Így értékelte védenceit Németh Szilárd vezetőedző:

Interjú Uzola Istvánnal

INTERJÚ UZOLA ISTVÁNNAL

 Interjú Uzola Istvánnal, a bajnok U15-ös csapat edzőjével

Rajtra készen

RAJTRA KÉSZEN

Vezetőedzői interjú, játékoskeret, játékosmozgások