123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

KFC - Poprád: edzői értékelés

KFC - Poprád: edzői értékelés

Február utolsó hétvégéjén végre a csapatunk is lejátszhatta első hivatalos mérkőzését 2021-ben. Poprád ellen sikerült magabiztos győzelemmel visszatérnünk a II. liga körforgásába. A mérkőzést Németh Szilárd vezetőedző bővebben értékelte:

Hogyan készültünk a meccsre, mi volt a kívánt játékstílus?

Öt napunk volt felkészülni a COVID-fertőzések után. Egy hónap szünet után jött az első meccs, így saját magam is kíváncsi voltam, hogya játékosok vissza tudnak-e térni az azt megelőző szintjükre. Az eredményt jónak értékelem, lőttünk 4 gólt, volt 2 kapufánk és 2-3 helyzetünk, elégedettek vagyunk, tetszett a játékosok hozzáállása. Minél hamarabb el akartuk dönteni a meccset, ami sikerült is. Természetesen voltak, amik nem tetszettek egy védekező csapat ellen, jobban kellett volna kombinálnunk, labdát birtokolnunk, gyorsan váltani védekezésbe és vissza.

Az első félidőben rengeteg helyzetünk volt, a gólok mellett kétszer csattank a felsőlécen a labda. Aggódott a kihagyott helyzetek miatt?

Nem, a srácok hozzáállásából láttam, hogy nem lesz gond. Nem becsültük le a csapatot, bár a második félidő lehet nem volt olyan aktív a részünkről. A COVID miatt sok edzést kihagytunk, főleg a kondira voltam kíváncsi, de az erős szél is hátráltatta az előrejátékunkat a második félidőben.

Változtatott a második félidőben a taktikán?

Egy-két dolgot tisztáztunk, figyelmeztettem a játékosaimait, hogy tartsuk a labdát, ne adjuk el a labdát 2-3 passz után, ami után vissza kellett zárnunk. A második félidő elején segített a gyors gól, megnyugodtunk a 3:0 után.

A második félidőben megszereztük a 3. gólt, utána viszont mintha magunkra engedtük az ellenfelet. Mi lehetett ennek az oka?

Kontrollálni akartuk az eredményt, négyszer cseréltem, hogy más is lehetőséget kapjon. A poprádiak felszabadultabban játszottak, szerintem már mindegy is volt nekik az eredmény, kiegyenlítődött a játék. A II. ligában nincs akkora különbség a csapatok között, mindenki tud focizni, a fiatal poprádiak gyorsak és tudnak labdát is tartani.

A második félidőben több középpályást is lecseréltél (Krela, Szetei), helyükre támadóbb felfogású játékosok érkeztek (Tóth, Nguidjol). Miért?

Nem tudtuk annyira felvenni a védekezésben a lépést, nem tudtunk hátrajönni. (Domonkos) Kristófot visszahúztuk, Goran (Matić) pedig középen maradt a helyén, (Tóth) Gabi pedig jött és le tudta támadni védőket.

Összesszéségében hogyan látta a meccset?

Kicsit tartottam, milyen "tüneteink" lesznek a COVID után, mivel egy edzés más mint a meccs. Az első mérkőzést abszolváltuk egy hónap után, ilyenkor próbálgatni szoktak magukat a csapatok, de a játékosaim jól álltak hozzá a meccshez, igyekeztek ott folytatni, ahol abbahagyták.