123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Németh Szilárd az új vezetőedzőnk

Németh Szilárd az új vezetőedzőnk

Németh Szilárd, a komáromi labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége vezeti tovább csapatunkat!

Az ezredforduló talán legmeghatározóbb hazai játékosa négyszeres szlovák és egyszeres cseh bajnok, kétszer lett a szlovák elsőosztály gólkirálya és egyszer az év játékosa, az angol élvonalbeli Middlesbrough csapatával ligakupa-győztesnek is elmondhatja magát. "Szili" tagja volt annak a szlovák U21-es válogatottnak, mely a 2000-es Európa-bajnokságon elért 4. helyezésével kvalifikálta magát az azévi Olimpiai Játékokra. A szlovák felnőtt válogatottban szerzett 22 találatával egészen 2010-ig a válogatott gólrekordere volt. Miután szögre akasztotta futballcipőit, a Manchester United játékosmegfigyelője lett, első edzői állomáshelye a Slovan korosztályos csapataihoz kötődik, kinevezését megelőzően a Slovan B-csapatának asszisztense, edzője volt.


Új vezetőedzőnket a kinevezéséről kérdeztük:


Mennyire ismeri a jelenlegi játékosokat?

A kezdőcsapat nagyját ismerem, legjobban Saláta Kornélt, a Slovan ificsapataiból pedig Domonkos Kristófot és Roman Zemkot, a többi játékost pedig akkor figyeltem meg, mikor még a Slovan B-nél dolgoztam és Komárommal játszottunk.

Milyen érzések töltik el?
Többször merült fel fejemben a gondolat, hogy egyszer Komáromnak segítsek, hiszen innen indult el a karrierem. Szeretnék ismét olyan sikereket átélni, mint amilyeneket ifikoromban átélhettem. Örülök, hogy erre most elérkezett a lehetőség.

Milyen célokkal érkezett a csapathoz?

A COVID krízis miatt nehéz szezont futunk, félbe is szakadt a bajnokság, eltérően voltak a csapatok felkészülve. A táblázatra nézve ugyan rossz a helyzet, az általam látott mérkőzések szerint azonban több is van a csapatban.

Mikor veszi kezdetét a munka?

Január 4-én kezdjük a felkészülést, reméljük COVID téren minden rendben lesz és a II. liga folytatódhat a jövőben. A felkészülési mérkőzéseink listája még nem véglegesült.