123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Nincs más hátra, mint előre

Nincs más hátra, mint előre

Az évad véget ért számunkra. Szurkolóink november óta nem örvendhettek a KFC mérkőzéseinek otthonunkban, s leghamarabb júliusban vagy augusztusban szólhat újra a kezdő sípszó a Városi Stadionban. A szezont lezáró döntés játékosainkban is vegyes érzéseket váltott ki.

Domonkos Kristóf: Nagyon sajnálom, hogy elmaradt a szezon, mivel a kemény téli felkészülés kárba  ment és egész idő alatt azért dolgoztunk, hogy végre megmérettessük magunkat. Senkinek sem könnyű most ez az időszak sajnos, de valahogy megpróbáljuk átvészelni. Most van egy hosszabb kényszerpihenőnk, de bízok benne, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba.

Szöcs László: Nagyon bíztam a csapatban. Úgy érzem, elértük volna a célunkat, ha az összes elhalasztott meccset lejátszhatjuk. Szerettünk volna játszani és bizonyítani, de el kell fogadnunk a döntést, ami született. Nem marad más, mint a lehető legjobban felkeszulni a következő szezonra!

Pinte Patrik: Ilyen döntést hozott a SZLSZ, nem tudunk mást csinálni. Le akartam volna játszani a bajnokságot, de lehet, hogy jobb is így, ahogy van és augusztusban újra elkezdődhet a bajnokságunk.

Marek Pittner: Részemről jól jött, mivel artroszkópos meniszkuszműtét vár rám. De úgy egészében nem tudom, mivel mindig változott valami, egyszer úgy volt, hogy nem játszunk, aztán hirtelen hat csapat fog játszani, ez így nem való, teljes amatőrizmus. A műtétem nem lesz komoly, ez a gyógyulás leggyorsabb módja, az új szezonra már százszázalékos állapotban készülhetek.

Oliver Janso: Mind örültünk annak, hogy végre játszhatunk, így hát sajnáljuk, főleg azt amit kitaláltak. Úgy vélem nem vagyok egyedüli aki nem érti: először lefújják a bajnokságot, aztán kitalálják ezt az értelmetlen rájátszást, ha elkezdődik az első osztály, a másodiknak is el kellett volna. De ezzel már nem kezdhetünk semmit és jól fel kell készülnünk a következő szezonra, nem marad más, mint hogy elfogadjuk a helyzetet.

Roman Maximilián Kollár: Nem nagyon örülök a döntésnek mert reméltem, hogy végre játszhatunk, de sajnos nem. Másrészt jól jön ez a pihenő, csak hiányoznak az edzések, a meccsek is, a rutin, ami volt.

Goran Matić: Kár mindenért, amit a koronavírus okozott, de másfél vagy két hónapig nem játszottunk, talán jobb, hogy véget ért a szezon, nehéz lett volna egyfolytában utazgatni, mérkőzéseket játszani úgy, hogy sokáig nem edzettünk rendesen, biztosan fáradékonyabbak lettünk volna, több lett volna a sérülés. A jövő szezon szempontjából jobb ez a befejezés, így rendesen felkészülhetünk és az évad úgy kezdődhet, ahogy minden évben.


A csapatot a jövő szezonban is irányító vezetőedzőnk, Miroslav Karhan az elmúlt időszakról, a szezon befejezéséről és az új évad előkészületeiről nyilatkozott:


Mivel foglalkozott a hosszú szünet alatt?
Lényegében más sporttevékenységnek szenteltem az időmet, teniszeztem, biciklizni jártam.

Hogyan ítéli meg a SZLSZ döntését, mely alapján véget ért számunkra az évad?
Szerettem volna lejátszani a II. ligát, de sajnos a kompetens személyek máshogy döntöttek és nekünk nem marad más, mint ezt elfogadni.

Az új kiírás kezdete még mindig ismeretlen, milyen elképzeléseink és terveink vannak a következő évadra való felkészülésről?
A terveink megvannak, de hogy milyen módon kerülnek kivitelezésre, az majd a kormány rendelkezéseitől függ és hogy milyen megszorításokat kell majd figyelembe vennünk, de remélem, hogy már normális módon edzhetünk.

Milyen célokkal vág neki az új szezonnak?
Alapvető célunk a kiesésért vívott harcot elkerülni. Az utolsó puhói találkozón a kiesőzónába kerültünk, nem volt kellemes érzés.

Vannak elképzeplései a lehetséges igazolásokról?
A keret többé-kevésbé maradni fog, lesz pár változás, de nem részletezném. Meglátjuk, milyen állapotban lesznek a játékosaink az első edzésen és az alapján döntünk, szerintem elég idő áll majd a rendelkezésünkre, de nagy változásokkal biztosan nem számolunk.

Leegyezésre kerültek-e már valamilyen felkészülési mérkőzések?
Minden a felkészülés kezdetétől függ. Több elsőosztályú csapatot is megszólítottam, az edzők közt is vannak barátaim, de minden attól függ, mikor fejezik be a szezont és lényegében mikor kezdik a felkészülést az újra, a mérkőzések a felkészülési tervek szerint lesznek egyeztetve.