123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Legfontosabb a kitartás és az alázat - interjú Priskin Tamással

Legfontosabb a kitartás és az alázat - interjú Priskin Tamással

A komáromi labdarúgás számos sikeres nemzetközi karrier “kezdőrúgásának” tekinthető. Ennek a jelenségnek generációnk egyik legismertebb képviselője a hatvanháromszoros magyar válogatott Priskin Tamás. Az egyebek közt a Watford, Ipswich, Vlagyikavkaz, Slovan és Ferencváros egykori és a Győri ETO újbóli csatárával a komáromi kezdetekről és városhoz való kötődéséről beszélgettünk.

Profi karriered kezdete Győrhöz köthető, első labdaérintéseid viszont Felvidékhez kötődnek. Mi az első, futballal kapcsolatos emléked? Hány éves korodban kezdtél el Komáromban játszani?

Az első emlékem mikor apukámmal fociztunk a Vág partján és minden áron a vízbe akartam rúgni a labdád, ami sikerült is, úgyhogy áprilisban kellett neki a vízbe merülni a labdáért. Kb. 6 éves lehettem. Az Eötvös Utcai Alapiskolában kezdtem focizni, Gyurenka Pista bácsi edzőnél, majd innen kerültem a KFC-hez.

Kik voltak még az edzőid Komáromban?

Machata János, Uhrin Ján, Mészáros László, Ferčík Pál. Remélem nem hagytam ki senkit.

Ferčík Pali bácsi több, nemzetközileg is sikeres labdarúgó felfedezésében is közrejátszott. Hogyan emlékszel rá, miben volt egyedi a munkássága?
Pali bácsi sokat segített nekem/nekünk!Az ő közreműködése nélkül nehezen tudtam volna az ETO-hoz igazolni. Sokat foglalkozott velem egyénileg is, ami segítette a fejlődésemet.

Tudnál bővebben mesélni a Győrbe kerülésedről? Hogyan kerültél a látókörükbe, és hogyan ment végbe a váltás?

Csintalan Tivadar segítségével kerültem Győrbe, az ő fia már itt játszott és ő segített, hogy ide kerüljek. Pali bácsi pedig a nemzetközi játékengedély kiadásában segítkezett.

Mit gondolsz, miben és miért voltál már gyerekkorodban jobb a többieknél?
Ez jó kérdés, erről inkább az edzőimet kellene megkérdezni, de talán a gólerősségem.


Több KFC-tehetség került az ETO-hoz vagy más neves klubhoz az évek során, de sok esetben nem tudták kezelni az új közeget, körülményeket. Milyen életmódváltozással járt számodra a klub- és városváltás?
Nyilván az első napok, hetek nehezek voltak a család hiánya miatt, de az idő múlásával otthonra találtam Győrben.

Hogyan kötődsz jelenleg Komáromhoz és a környékhez? Milyen gyakran látogatsz haza?

Nagyszüleim élnek Komáromban és Pathon, őket szoktam látogatni, de szüleimmel és testvéreimmel mindannyian Győrben élünk.

Jelenleg kétéves szerződés köt az ETO-hoz. A komáromi törzsszurkolók gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy látnak-e még Téged pályára lépni lila-fehérben. Te hogyan véled?

Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy az ETO-val sikeres legyek, de csak a KFC kedvéért öltöznék lilába!


Komáromból indulva példátlan pályafutást tudhatsz a magadénak. Mit üzennél, tanácsolnál a mai KFC-tehetségeknek?
A legfontosabb a kitartás és az alázat. Én a munkában hiszek, szorgalommal sok mindent el lehet érni.