123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

A Honvéd címvédésével zárult a MOL Summer Cup 2019 U13

A Honvéd címvédésével zárult a MOL Summer Cup 2019 U13

2019. július 27-én került sor a MOL Summer Cup második kiírására, az idén négy ország tíz csapatának jelenlétében. Akik nem ijedtek meg a változatos időjárás kihívásaitól, azoknak 29 mérkőzésben és 82 gólban lehetett részük.

Két ötcsapatos csoportban zajlottak a selejtezős küzdelmek. A csoportutolsók egy mérkőzésen döntötték el a 9-10. helyek sorsát. A kilencedik pozíciót végül egy változatos mérkőzésen, bűntetőpárbaj után a házigazda KFC kaparintotta meg a DAC elől. A csoportok 3-4. helyezettjei egyenes kieséses rendszerben mérkőztek meg az 5-8. helyek egyikéért. Annak ellenére, hogy az összes csapat úgy lépett pályára, hogy nem érhet fel a dobogós helyek egyikére, fegyelmezett és taktikus mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi. Az 5. helyet végül a Győr vívta ki, a Rába-partiakat a Baník Ostrava, Ferencváros, valamint a pozsonyi Slovan követte.

A kupáért a két alapcsoport első és második helyezettjei küzdhettek meg. Érdekesség, hogy a döntőbe végül a két csoportmásodik (MOL Fehérvár és Budapest Honvéd) jutott. A bronzérmeknek a Puskás Akadémia növendékei örülhettek, a csoportjában 100%-os teljesítményt nyújtó Admirának meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Tavaly a Honvéd büntetők után vihette haza a győztesnek járó kupát, de az idén nem akarták a véletlenre hagyni a sorsukat, így az eredmény alapján egyoldalú, négygólos győzelmükkel védték meg címüket a döntőben.

Köszönjük minden csapatnak és vendégnek a részvételt – reméljük, hogy érdeklődésük a jövőben csak növekedni fog!