123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Célunk az első ötben végezni

Célunk az első ötben végezni

Július 20-án kezdetét veszi a klubrekordnak számító, sorozatban harmadik szereplésünk az országos második vonalban. A nyitómérkőzés előtt a vezetőedzőnket, Jozef Olejníket kérdeztük a felkészülési mérkőzésekről, játékoscserékről és a kitűzött célokról.


Hogyan értékeli a nyári felkészülést, főleg a lehetőséget, hogy a Fortuna liga olyan csapataival is játszhattunk, akik az európai kupaszerepléshez megfelelő felkészülési partnerként tekintettek a KFC-re?
A nyári felkészülés öt hetet ölelt föl. Mivel az átigazolási időszakban nyolc játékos is elhagyta a csapatot, a játékoskeret feltöltése volt a prioritásunk. A Slovan (a Fortuna liga címvédője), valamint a Spartak (a szlovák kupa – Slovnaft Cup aktuális győztese) Szlovákia két leghíresebb klubjai és örülünk, hogy ilyen csapatokkal konfrontálódhattunk. Játékosaink pályán szerzett tapasztalatai, valamint a vezetőségünk informális találkozói ezen klubok elöljáróival megfizethetetlenek.

Mire összpontosítottunk a magyarországi felkészülés során?
Az összpontosítás helyszíne Lipót volt. Megfelelő eszközként szolgált a csapatkohézió kialakításához. Tudatosítanunk kell, hogy tulajdonképpen egy új csapattal vágunk neki az új szezonnak. Lényegében egy új levest kezdtünk el főzni. A víz az edényben megfőtt és folyamatosan adagoljuk a hozzávalókat.

Milyenek a célkitűzések a bajnokságban kívánt helyezést illetően?
Célunk az első ötben végezni. Csapatunkat úgy fogom vezetni, hogy minden mérkőzésen ererményesek lehessünk.


Felkészülési mérkőzéseink eredményei:
KFC – Slovan 0:3
Spartak – KFC 2:0
Aranyosmarót/Verebély – KFC 3:2
KFC - Csákvár 1:2
Vasas – KFC 0:2
KFC – Ménfőcsanak 2:1

Nyári hazai bajnoki ellenfeleink:
- Somorja, július 20., 17:30
- Puhó, augusztus 3., 17:00
- Zólyombrézó, augusztus 17., 17:00
- Szakolca, augusztus 31., 16:30