123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

SZEZONÉRTÉKELŐ 2018/19 – DIÁKOK

SZEZONÉRTÉKELŐ 2018/19 – DIÁKOK

U15

A 2018-as őszi szezon nyári felkészülését hét 2004-es és tizenhat 2005-ös játékossal indítottuk. A szezon elején több játékos is elhagyta a KFC-t, míg pótlásuk folyamatosan, a szezon során érkezett.

A felkészülési időszakban az edzőmérkőzéseken igyekeztünk felmérni, hogy ki, milyen poszton lesz bevethető, de erősebb ellenfeleink ellen így is sikerült bíztató eredményeket elérnünk. A szezon elején több megörökölt vagy korosztályos hiányossággal kellett szembesülnünk (nem megfelelő testfelépítés, a 2004-es korosztály meccshiánya, párharcok elvesztése és koncentrációhiány). A bajnokság eleji játékkép után a csapat az első tíz helyezett közé kerülést tűzte ki célul.

Fiatal, szinte U14 korosztályos csapatunk az őszi idényben egyértelmű fizikai hátrányban volt, főleg a komplett U15-ös gárdák ellen. Ezt a fizikális különbséget játékunkkal és a célnak megfelelő taktikával igyekeztünk eltűntetni. Azon csapatok ellen, ahol a nyílt és kezdeményező játékot felvállaltuk, vereséget szenvedtünk.

A téli felkészülés után bíztunk az ígéretes folytatásban. A téli időszak sajnos felemásra sikeredett, mivel nagyon sokan betegeskedés vagy sérülés (Kis Dávid – csuklótörés) miatt kiestek a csapatból, ami a teljesítményre is rányomta a bélyegét. Keretünknek 25 játékosa volt, ebből tíz 2004-es és tizenöt 2005-ös. A bajnokság elindultával szerencsére a betegségek és a sérülések is elkerültek bennünket, így rendre a legerősebb kerettel nézhettünk a mérkőzések elé, annak ellenére is, hogy meghatározó játékosainkkal több alkalommal sem számolhattunk (Jakub Jokel eltiltás miatt négy, Ufuk Kreci vallási okokból három mérkőzésig nem játszott). Játékosaink fizikálisan látványosan felfejlődtek, a tabella éllovasai ellen komoly eredményeket értünk el, azonban a táblázat végén tanyázó csapatok ellen több pontot is elszórtunk. Az ilyen mentális hézagok befoltozására volt kiemelkedő lehetőség egy franciaországi nemzetközi tornán való részvételünk is. Örömteli tény maradt, hogy szinte valamennyi mérkőzés a legvégsőkig összeszedett, rendezett, kiélezett és izgalmas volt, elősegítve a fiatalok tartós koncentrációjának és motivációjának kialakulását.

Végezetül az U15 a bajnokság végén 13 győzelmet, 6 döntetlent és 11 vereséget mutathattott fel 46:42-es gólaránnyal, amivel a hatodik helyen zártuk az idényt. A pontvadászat társgólkirálya Kis Dávid lett 23 találattal.

U13

A nyári felkészülésnek 30 játékossal vágtunk neki, ami óriási szám, így a csapatot az ismert képességek alapján két csoportba osztottuk és úgy folytattuk a szakmai munkát. Már az első pár nap után érződött, hogy ebben a csapatban több játékos is átlag feletti potenciállal rendelkezik. Heti 4x edzettünk és legalább 1x volt edzőmérkőzésünk, általában magyarországi ellenfelekkel. A bajnokság augusztusi kezdete miatt szűk egy hónapunk adódott a csapat megismerésére és a mérkőzésekre való felkészítésre, a mérkőzésérettség folyamatos kialakítására. Mivel a bajnokságban egyszerre játszhattak a 2006-os és 2007-es korosztály szülöttei, így elég nagy volt a különbség a játékosok fizikai, technikai, pszichikai állapota között, de idővel a 2007-es születésű játékosok is hozzászoktak az immár nagypályás bajnoki mérkőzésekhez.

Összesen 30 bajnoki mérkőzést játszottunk, négy vereség és egy döntetlen mellett 25 győzelmet arattunk, 121:27-es gólarányt elérve, ami a végelszámolásban a második helyet érte. A bajnokság toronymagas gólkirálya Tóth Dávid lett 46 góllal, ami azt jelenti, hogy a találataink 39%-t ő szerezte, így nyilvánvalóan a csapat húzóembere volt.

Cél a bajnokság elején egy jó csapat kiépítése volt a 2006-os és 2007-es gyerekekből.

Az eredményektől függetlenül kijelenthető, hogy ez sikerült, amit a harmadéves fizikai mérések is alátámasztanak, mivel minden játékos előrelépést mutatott. Sokáig harcban voltunk a bajnoki címért folytatott küzdelemben, de a második helyet is sikernek kell elkönyvelnünk. A nyári edzések július 8-án kezdődnek, július 27-én pedig a MOL Summer Cup 2019 égisze alatt nemzetközi tornának adunk otthon az U13-as korosztály számára.