123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

SZEZONÉRTÉKELŐ 2018/19 - IFIK

SZEZONÉRTÉKELŐ 2018/19 - IFIK

U19

Az U19-es csapatunk szezon eleji elsődleges célja a minél előkelőbb helyezés elérése volt. A bajnokság további résztvevőkkel bővült és így új versenymodelt hoztak létre, ahol kettő csoportba osztották a csapatokat. A KFC U19-es csapata a B csoportba került. Az első mérkőzések elvesztése után már tudtuk, milyen nehéz és kiegyensúlyozott lesz a bajnokság. Az első pontszerzésre az 5. fordulóig kellett várnunk.

A csapat ereje a mentális és a fizikai erőnlétben rejlett. Az alapszakasz tabelláján a 7. helyen végeztünk 17 megszerzett ponttal, ami miatt a rájátszásban az alsóházba kerültünk és így a bentmaradásért kellett játszanunk.

Nagy hangsúlyt kellett fektetnünk a téli felkészülésre. A klubnál maradó játékosok mentális, erőnleti és technikai oldalról való felkészítését tűztük ki célul, valamint sikerült több kiváló játékossal megerősítenünk a csapatunkat. Ennek köszönhetően a tavaszi tizennégy mérkőzésből tizenegyet sikerült megnyernünk.

Összegezve a KFC U19-es csapata minden téren felülmúlta az összes ellenfelét a rájátszásban és a rájátszás első helyén végzett. A kemény munka meghozta a gyümölcsét.

U17

A nyári felkészülést 18 mezőnyjátékos és 3 kapus kezdte meg. A tavalyi keretből hét 2002-es születésű játékos maradt, az U15-ből 8 játékos került fel és 3 új játékos csatlakozott klubunkhoz.

Célunk a bajnoki tabella közepének elérése volt, bár tudtuk, hogy nehéz szezon vár ránk, mivel kevés meghatározó játékos maradt a tavalyi keretből, akiket több fiatal játékossal kellett pótolni. Mivel a diákbajnokság és az ifi-bajnokság között nagy a gyorsasági és fizikális külömbség, ezért a fiatalabb játékosok aklimatizálódásához időre volt szükség.

A könnyű (5:0) első fordulós győzelmünk után nehezebb ellenfelek jöttek, ahol már kimutatkozott csapatunk fiatalabb összetétele. A játék alapján semmivel sem voltunk gyengébbek mint az ellenfeleink, minden mérkőzésen individuális hibák döntöttek. Az őszi szezon végefelé az utolsó mérkőzéseken már látszódott fiainkon a fejlődés, minden mérkőzésen egyenrangú, sőt jobb csapat voltunk. 2018 végére a 2.liga B csoportjának 8. helyén zártunk, 14 mérkőzés 3-0-11 meccs arány és 22-49 es gólaránnyal.

A téli felkészülést 18 játékos és 2 kapus kezdte. Csapatunkat 2 játekossal sikerült megerősíteni járásunk, illetve a tágabb régió csapataitól. A felkészülést nagyon jó körülmények között végezhettük, nyolc mérkőzést játszottunk pozitív eredményeket elérve.

Az alapszakasz után az alsoházba került a csapat, ahova 10 pontot vihettünk. Itt stabil teljesítménnyel sikerült 32 pontot elérni 10–2–6 lebontásban, 55 -39 gólaránnyal, ami a 3. helyre bizonyult elégnek. Pozitívum volt Kováč Dominik teljesítménye is, aki 28 gólt szerzett.

Az egész szezon során kiemelendő volt az edzéseken való magas részvétel, a kellő hozzáállás, valamint hogy a bajnoki mérkőzéseken rendre a legerősebb keret állhatott a rendelkezésre, annak ellenére is, hogy húzóembereinknek gyakran az U19 segítségére kellett sietniük.

A cél a jövő szezonban egy mivel erősebb csapatot összekovácsolni és az első három közt végezni.