123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

EDEN HAZARD NYOMÁBAN – ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ A LILLE-KÖRNYÉKI TORNÁKRÓL

EDEN HAZARD NYOMÁBAN – ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ A LILLE-KÖRNYÉKI TORNÁKRÓL

U17-es és U15-ös csapataink háromnapos tornán vettek részt június 8-10. között az észak-franciországi Lille város környékének két eltérő helyszínén.

U17 – Templeuve

Franciaország, Belgium, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia és Magyaroszág tizenhat csapata vett részt a tornán. Négycsapatos csoportokban, körmérkőzéses rendszerben, 2x20 perces mérkőzéseken derült ki a továbbjutók kiléte. Csapatunk tizenhat fős kerettel vágott neki az erőpróbának.

A pályákon különböző futballmentalitások és játékstílusok feszültek egymásnak. A KFC csapata 3 vereséggel kezdte az első napot, de megrázta magát, s a későbbiekben 3 győzelmet könyvelhetett el, ami 15:12-es gólarány mellett a 9. helyre volt elég. Legjobb gólszerzőnk a 7 találatig jutó Kováč Dominik lett.

A háromnapos nemzetközi megmérettetés ilyen ellenfelek részvételével remek tapasztalat- és élményszerzési lehetőségnek bizonyult.

U15 – Villeneuve d’Ascq

A focitornán 17 játékos vehetett részt – hatan a 2004-es és tizenegyen 2005-ös korosztályból. A csapatból csak 1 meghatározó játékos hiányzott, Pelikán Rudolf személyében.

Összesen 8 meccset játszottunk, melyek játékideje mindössze húsz perc volt. 3-3 szombati és vasárnapi, illetve kettő hétfői mérkőzésen elért mérlegünk 2 győzelem, 2 vereség, 4 döntetlen, 2:2-es gólarány kíséretében. A két kapott gól közül az egyik 11-es, a másik egy jól kivitelezett szabadrúgás volt. Két, parádés gólunkat a hazai bajnokság góllövőlistáját is vezető Kis Dávid szerezte. Egy büntetőpárbajt elvesztettünk, egyet viszont megnyertünk, s végül a 11. helyen végzett a csapatunk. Ellenfeleink mind első vagy második ligás csapatok voltak Németországból, Lengyelországból, Magyarországról, Romániából, Angliából, Walesből és Franciaországból.

Reméljük, hogy a következő évben is részt vehetünk ezen a színvonalas tornán.