123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Vezetőedzői szezonértékelő 2018/2019

Vezetőedzői szezonértékelő 2018/2019

Szezonösszefoglaló, előrelépés a tavalyi évadhoz képest

A 2018/19-es kiírás a sikeres véget ért 2017/18-as szezon folytatásaként kezdődőtt. Teljesítményünket ott folytattuk, ahol az előző szezon végén abbahagytuk, amit az eredmények terén is érvényesítettünk. Az elért eredményeinkkel az ellenfeleink tiszteletét is kiérdemeltük. A pontvadászat második felében problémáink adódtak a mutatott játékunk pontokra váltásával, melyek mögött egyéni hibák lapultak. Több mérkőzésen is jobban játszottunk ellenfelünknél, megszereztük a vezetést, de hibáinkkal kiengedtük kezeinkből a győzelmet.
A körülbelül 21 éves átlagéletkorunkkal a miénk volt a második legfiatalabb játékoskeret. Tudatosítanunk kell, hogy a fiúk 12 hónapon keresztül stabil formát mutattak. Természetes, hogy ilyen életkorban egy ilyen hosszú időszak során az egyéni teljesítmények ingadoznak. Ahogy említettem, a korábbi fellépéseinkkel kivívtuk a csapatunk tiszteletét, amire az ellenfeleink a nyílt futball feladásával és védekező taktikával reagáltak, ami a maga módján a mi érdemeinket is kiemeli.
Komárom az ország tizenhetedik futballcsapata. Szlovákia a FIFA-ranglista 32. helyén áll. Ahhoz képest, hogy hosszú éveken át nem volt hivatásos labdarúgás Komáromban, ez szerintem nem rossz. Ez egy statisztikai eredmény. Számomra fontosabb, hogy újabb tapasztalatokkal gazdagodtunk, mint klub, amikkel tovább haladhatunk előre.
Sosem leszek elégedett, de az elvégzett munka mindig jó érzéssel tölt el.

Érzések a szezonzáró mérkőzés után

Az utolsó mérkőzésen a szurkolók megtapsolták a játékosokat. Örülök, hogy az emberek kijárnak a stadionba támogatni minket és úgy vélem, hogy a többség objektívan értékeli a dolgokat és büszkék arra, hogy Komárom másodosztályt játszhat. Ha nem így lenne, akkor a látogatottság sem mutatna a másodosztály átlagához képest kiemelkedő számokat.

Víziók, elképzelések a keret összetételéről, infrastrukturális változások

Folyamatos lépésekkel szeretnénk elérni, hogy egy labdarúgó mérkőzés népünnepély legyen a városban, hogy a futballra háromezren járjanak ki szórakozni.
Az uborkaszezonban biztosan változások mennek végbe a keretben. Ez egy természetes jelenség. Egyelőre korai még konkrét nevekről beszélni.
Az infrastruktúra oldalán is fejlődést mutathatunk fel. Én, mint edző elmondhatom, hogy jó körülmények állnak rendelkezésre a munkához.
Tegnap a kertemben fűmagot vetettem és holnap már azt várom, hogy lekaszálhassam. Amikor ideérkeztem, nem volt hol edzenünk, a mérkőzésekre távolsági buszjáratokkal érkeztünk, a játékosoknak nem voltak profikhoz méltó szokásaik stb. Nagyon sok dologban sikerült javulnunk. Legyünk büszkék arra, hogy olyan városokkal versenyezhetünk, melyek évek óta első- vagy másodosztályban szerepelnek. Legyünk hálásak azért, amink van és ne panaszkodjunk arra, ami nincs.
Nyitott szemekkel kell járnunk, hogy lássuk, amit korábban nem láttunk. Korábban Škoda 120-am volt, aztán Feliciát akartam, majd Fabia kellett, aztán Octavia… Készen kellett állnom arra, hogy a vágyaimat teljesíteni tudjam. Az ember mindig vágyakozik valami után, ez egy természetes tulajdonság. Az egyéntől függ, mi elégíti ki és azt milyen módon éri el. Más városokban drága autókat vásárolnak lízingre, hogy a társadalmi státuszukat mutogassák, de a töltőállomáson 5 euróból tankolnak, hogy megtegyenek egy kört és jó benyomást keltsenek. Három hónap múlva pedig elveszik az autót, mert nem tudnak törleszteni. Nem ezt az utat szeretnénk bejárni.