123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Pozsonyligetfalun kezdjük meg a másodosztály tavaszi küzdelmeit, Olejník: “Büszkék vagyunk, hogy Komáromot képviselhetjük”

Pozsonyligetfalun kezdjük meg a másodosztály tavaszi küzdelmeit, Olejník: “Büszkék vagyunk, hogy Komáromot képviselhetjük”

A KFC Komárom Pozsonyligetfalun játsza a 2019-es másodosztályú bajnoki nyitómérkőzését. A csapat egy héttel a bajnoki rajt előtt Magyarországon edzőtáborozott.

“A magyarországi Tatán megfelelő körülményekre leltünk egy rövid összpontosításhoz, melyet a csapat technikai-taktikai és mentális felkészítésére hegyeztünk ki” – árulta el az “A” csapat vezetőedzője, Jozef Olejník.

 

A felkészülési mérkőzések összeállításaiban több új név is feltűnt. Megkérdeztük, milyen kritériumok alapján esett a választás a jelenlegi keretre, illetve mivel járultak az új játékosok a leginkább a csapathoz?

“Ahhoz, hogy egy játékos a KFC tagja lehessen, elsősorban az egyén őszinte akarata szükséges, hogy a klubunkért játsszon. A jellembeli tulajdonságoknak és játékképességeknek meg kell felelniük az országos második vonal szabta követelményeknek. Nem különböztetem meg a játékosaimat aszerint, hogy újak-e vagy régiek. A csapatra, mint egészre tekintek, azaz a KFC KOMÁROMra. A klub minden tagjának (vezetőség, játékosok, szakmai stab, személyzet) megvan a saját szerepe és feladata amit teljesíteni akar annak érdekében, hogy a klubot előre mozdítsa. Így tehát mindenki választhat, mivel járul hozzá a klub fejlődéséhez.

 

Mire számíthatnak a KFC Komárom szurkolói?

“Nagyon örülünk a szurkolók emelkedett érdeklődésének Komáromban és a környéken. Büszkék vagyunk arra, hogy Komáromot képviselhetjük a legnépszerűbb sportágban és becsüljük a mezt, melyet tisztességgel akarunk reprezentálni. Nagyon köszönjük az emberek támogatását a lelátókról, hiszen a látogatottság megduplázódott vagy –triplázódott. Mióta Komáromban tevékenykedek, érzem a helyiek lokálpatriotizmusát és a régióhoz fűződő szeretetét. Meggyőződésem, hogy ennek ismeretében az emberek megtalálják a módját, hogy kilátogassanak a stadionba” – vélekedett a csapat mestere.

 

2. liga, 18. forduló:

FC Petržalka – KFC Komárom, 2019. 03. 10., 10:30, Štadión FC Petržalka