123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Őszi összefoglaló – férfiak

Dicsőséges tavaszi hadjárat, erőltetett menet, menekülés a győzelembe. Felnőtt csapatunk tavaszi performanszát történelmi, irodalmi vagy a mozivászonról ismert címekkel is jellemezhettük volna, hiszen kilátástalan helyzetből sikerült kiváltani a másodosztályban való folytatás jogát. A bravúros, végül 6. helyet érő eredménysorozat magasra tette a lécet és a komáromi labdarúgás kedvelői a 2018/2019-es szezonban is kitűnő szereplést vártak el. A csodacsapatot azonban számos okból sem lehetett egyben tartani, így a klubtól végül a nyáron távozó játékosokat (Špiriak, Nagy, Morócz, Bilyk, Maťašovský, Kelemen, Hovsepyan) új érkezők váltották (Slávik, Antálek, Mikeš, Zemko, Fronc, Kollár, Ajrullahu), míg a taktikai és játékszemléleti folytonosságot az edzői stáb változatlan összetétele biztosította.

A rövid nyári szünet és a kurta, mindössze egyhónapos felkészülési időszak dacára a KFC lendületes rajtott vett: a Liptószentmiklós ellen aratott gólzáporos győzelemmel egyből a tabella élére ugrott. A következő 5 mérkőzésen további 11 pontot szerezve állandó nyomást gyakoroltunk a listavezető Szakolcára, majd a 7. fordulóban az erdőháti együttes parádés legyőzésével ismét átvettük a vezetést. Újabb két győzelmet behúzva már egyértelművé vált, hogy a komáromi csikócsapattal számolni kell a bajnokság élcsoportjának alakulása során. Míg a 9. fordulóban elszenvedett vereséget (Lokomotíva Kassa) még 2 diadal követte, azonban az utolsó hat mérkőzésen négy vereséget szenvedtünk, s így az őszi szezont a bajnokság 4. helyén zártuk. A KFC a maga 21,8 éves átlagéletkorával a tizenhat fős mezőny második legfiatalabb egységének számított. A pontveszteségek egybeestek a csapatot sújtó sérüléshullámmal is: Zemko a Somorja, Mikeš pedig az Inter elleni mérkőzések során dőltek ki hosszabb időre, az utolsó fordulókban pedig Ajrullahu vált játékképtelenné. A téli pihenő mondhatni éppen időben jött ahhoz, hogy a csapat felfrissüljön és tovább haladjon az év elején kitűzött cél felé: a tabella első hat helyének valamelyikén zárni a bajnokságot. A házi góllövőlistát kapitányunk, Nurković vezeti 12 találattal.

Az ősz folyamán a komáromi labdarúgás bebizonyította, hogy a képességei alapján jogosan tartozik a másodosztály élmezőnyébe, viszont bizonyos mércékben az abszolút első hely is megilleti: bár a Komáromi Városi Stadion megengedett kapacitása mindössze a 12. a másodosztály rangsorában, az összes (7787) és az átlagos (865) nézőszámokat tekintve a negyedik legjobb mutató a mienk – ezzel több Fortuna Ligás csapatot is sikerült felülmúlnunk! Sőt, a stadionkihasználtságot mérve (87%) magasan a KFC szurkolói tudták a legjobban megtölteni a hazai stadionok lelátóit, s reméljük, hogy ez az érdeklődés a szezon második felében is kitart majd!