123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Előkészítőink őszi értékelése - U11, U10, U9

Előkészítőink őszi értékelése - U11, U10, U9

Őszi értékelő – U11

A KFC a 2018/2019-es szezonban az U11-es kategóriában két csapattal, két bajnokságban és több, mint 20 fiatal reménységgel a soraiban szállt versenybe: az „A“ csapat a nyugat-szlovákiai labdarúgó szövetség által kiírt II. osztály A-csoportjában indult, s a „B“ jelzésű csapat pedig a komáromi területi labdarúgó szövetség által lebonzolított bajnokság B-csoportjában szerepel.

Az A-csapat a 3. helyen zárta a pontvadászat őszi szakaszát, tíz mérkőzésen hét győzelemmel, 2 döntetlennel és egy vereséggel 23 pontot szerezve. A 48:7-es gólarány a korkategóriát meghazudtoló taktikai érettségről is árulkodik, hiszen csapatunk kapta a 11 fős mezőnyből a legkevesebb gólt, s az egyetlen vereséget is a listavezető otthonában szenvedte el. A legjobb gólszerzőnk a 15 találatot szerző Szokol Barnabás.

A B-csapat 100%-os mérleggel, nyolc győzelemmel és 126:8-as gólaránnyal vezeti a hétcsapatos területi bajnokságot, legjobb góllövőnk pedig Pelikán Richárd 24 gólt jegyző Pelikán Richárd.

Az U11-es korosztályban nincs hiány a futballozni vágyó gyerekekből, amiről az edzések magas látogatottsága is árulkodik. Az októberi zárófordulókat követően már teremben folytatódnak az edzések, készülve az ilyenkor hagyományos fedett pályás hazai, illetve külföldi futballtornákra. Az A-csapatunk célja tavasszal a tavalyi dobogós helyezés megőrzése, a B-csapaté pedig az első hely megtartása lesz. Bár az eredmények elérése is fontossággal bír, azonban az U11-es kategória legfőbb célja minél jobb képességű fiatalok átadása a jövő diákcsapataink számára.

Őszi értékelő – U10

A csapat 33:5-ös gólaránnyal, a legkevesebb kapott góllal, négy győzelemmel és a listavezető vágsellyeiek otthonában elszenvedett egyetlen vereséggel a hatcsapatos bajnokság második helyén telelnek át. A csapat legjobb góllövője a kilencgólos Szabó Damian.

Az U10-es kategória is több, mint 20 gyerkőcnek nyújt sportolási lehetőséget, s az edzések magas részvétellel zajlanak, november óta immár teremben. Mivel kategóriában kevés bajnoki mérkőzést bonyolítanak le, ezért az egyes tornákon való részvétel fontos fejlődési lehetőséggel bír, melyek közül a legkiemelkedőbb eredményt a győri Buzánszky Jenő Kupa elhódításával érték el labdarúgó palántáink, de a hazai rendezésű Slovnaft Indoors Cup tornán elért 4. hely is kiemelendő. A hosszú téli felkészülés célja, hogy ismét elhódítsuk a nyugat-szlovákiai II. liga „A“ csoportjának bajnoki címét.

Őszi értékelő – U9

A nyugat-szlovákiai labdarúgó szövetség II. ligájának „A“ csoportjában versengő csapatunk kerete a felkészülést 13 játékossal kezdte, de a szezon végére már 20 játékos állt edzőink rendelkezésére. A szűkös játékosállomány is magyarázhatta a két vereséggel kezdődő bajnoki szezont, de a csapat azóta megtalálta a győzelmekhez szükséges formulát: az őszi szezon végén fiaink a bajnokság 5. helyén állnak 6-1-3-as mérleggel és 40:39-es gólaránnyal. A tizenegy csapatot tömörítő bajnokság élbolyában kiegyenlített küzdelem folyik, hiszen az első és a hatodik egyesület közt mindössze 6 pont a különbség. Az összetorlódott mezőny miatt is értékesek az olyan sikerek, mint a tabellát vezető Nagysurány elleni 7:5-ös gólzáporos győzelem, viszont annál bosszantóbbak az olyan összeomlások, mint amilyen a Vágsellyén elszórakozott háromgólos vezetés is volt. Legfiatalabb korosztályunk is november óta folyamatosan teremben tréningezik és a tél folyamán több teremtornán is részt vesz. Tavaszi célunk stabilizálni a keretet és a bajnokság első 3 helyén végezni.