123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

Az álmok összefogással valóra válnak

Komárom városában a néhai Hajógyár és a komáromi labdarúgó család égisze alatt már több alkalommal bimbózott a női labdarúgás csírája (1969-1973 Júlia Komárom, majd egy sikertelen próbálkozás 2009-ben), ám igazi szemet gyönyörködtető virággá napjainkban cseperedett fel. 2017 nyarán egy kicsi ,de lelkes csapat a KFC férfi labdarúgóinak sikerein felbuzdulva, a női szakág kiépítésébe fogott.
Néhány talpraesett lány és hölgy megkeresésére a klub egyik vezetőségi tagja, Hajabács Gábor és Borcsik Pál játékos toborzót hirdetett és arra meglepően nagy számú focizni vágyó lány jelentkezett, ami már reményteljes alapot biztosított a munka folytatására. A lányok a kezdetekben jobbára a környékbeli ifjú korosztályos fiú csapatok ellen köszörülték "körmeiket", csiszolták tudásukat és nevelték csoport szellemüket. Ebben az időszakban több, mint ötvenen próbálták ki a labda iránti szeretetüket és belőlük alakult ki az a kb. huszonöt fős keret, akik jelenleg is többé - kevésbé a gárdát alakítják.
Az első valódi megmérettetés számukra 2018 januárjában, az alistáli női focimágus Zsemlye Dezső meghívására a nagymegyeri csarnokban lebonyolított torna volt, ahol már létező és hosszabb ideje funkcionáló női csapatokkal mérték össze erejüket. A megszerzett 5. hely sikerként könyvelhető el, mivel a 3. helyről csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak le, miközben legyőzték a rutinosabb DAC gárdáját is. Az edzői teendőket Borcsik más elfoglaltsága okán előbb, Hajabács Gábor, majd áprílistól Nagy Jenő vette át. Ekkor megszületett a döntés a csapat benevezéséről a női 2. ligába és attól kezdve mindent annak a célnak vetettek alá. A csapat tagjainak életkora 14 és 36 év között van, tehát megfelelő ötvözete a fiatalos, szemtelen lendületnek és a tapasztalt, sok nagy csatát látott megfontoltságnak, ráadásul a csapat zöme környékbeli hölgyekből áll. A célok között szerepel egy utánpótlás csapat szervezése, ami a csapat indulása után a bajnokságban egyre reálisabbnak tűnik.
Nívós ellenfelek, mint a Győr, Gyirmót és a Mosonmagyaróvár elleni küzdelmek, és az izsai öregfiúk elleni bemutató-mérkőzés már mind azt mutatták, hogy van remény egy ütőképes csapat összekovácsolására a bajnokság kezdetére, ami be is igazolódott. A csapat a 2. női labdarúgó liga meglepetéscsapata lett és az elfoglalt negyedik helye a téli pihenő előtt bizonyára a még nagyobb munkára fogja sarkallni őket. Akkor pedig tavasszal nem elképzelhetetlen az előrébb lépés sem a táblázaton.
Az utóbbi időben örömmel konstatálta a csapat, hogy a nézők részéről is egyre nagyobb az érdeklődés a női foci iránt. Bizonyára az igazi szurkoló értékeli azt a tényt, hogy a labdarúgás szépségein kívül egy - egy ilyen meccsen a lányaink szépségében is gyönyörködhetnek!... és az igazi férfinak az sem mellékes!
Hajrá KFC! Hajrá Komárom! Éljenek a lányok!