123 éve a labdarúgás égboltján
Slovensky Magyarul

A tőketerebesi kapcsolat

 40 év és két történelmi pillanat. Mikor a KFC 1977-ben először jutott fel a (csehszlovák federális bajnokság mellett második élvonalnak számító) szlovák nemzeti bajnokságba, a keleti csapat ellen sikerült megszerezni az első, azóta legendássá vált győzelmet (9:0). Sőt, a 2017-es (az immár szlovák 2. osztályba) történt visszatérésünkkor az első idegenbeli diadalt is a tőketerebesiek vendégségében sikerült megszerezni (0:2). A sárga-kék alakulat elleni találkozók tehát történelmi fontosságú győzelmeket szültek. Bár az őszi szezon zárófordulójának historikus jelentősége eltörpült a tőketerebesiek ellen vívott korábbi mérkőzésekkel, a 2018/19-es szezon célkitűzéseinek elérésében rendkívüli fontossággal bírt. Csapatunk az utolsó három fordulóban szerzett egy pontjával elvesztette vezető helyét a tabellán, és újabb pontveszteség esetén további pozíciókat vesztett volna.

A mérkőzés fontossága a játékosaink lábában is érződött. Számos hiányzóval (Zemko, Mikeš, Ajrullahu) felálló tizenegyünk az első félidőben szürke teljesítményt nyújtott és kiegyenlített párbajnak lehetett szemtanúja a kilátogató 480 néző. A második félidőben azonban már érződött fiainkban a győzni akarás, és Samir Nurković éles szögből leadott bombagóljának köszönhetően sikerült is kiizzadni a kötelező győzelmet. Jozef Olejník vezetőedzőnk így értékelte a mérkőzést: „Az első félidőt jól kezdtük, de a hazaiak hosszú labdákkal és leegyszerűsített támadójátékkal nyomást tudtak ránk gyakorolni. A második félidőben feljavult a teljesítményünk, sikerült gólt szereznünk, a hazai játékosok idegesek lettek és taktikus játékkal sikerült megőriznünk a győzelmet.

Ezzel a győzelemmel csapatunk megtartotta 3. helyét a tabellán és két pontra megközelítette a máriatölgyesi késbe belefutó szakolcaiakat. A következő fordulóval megkezdődik a bajnokság második szakasza: november 3.-án Liptószentmiklósra látogatunk, ahol a tabella 4. helyén álló, csapatunktól két ponttal lemaradó Tatran ellen játszunk ki-ki mérkőzést. A liptói együttesnek volna mit törlesztenie ellenünk, hiszen az őszi nyitófordulóban egy 5:1-es zakóval tértek haza Csallóközből, így több szempontból is parázs mérkőzést várhatunk.